Hunden Chaya fick signera postavin med tassen. Foto: Läsarbild Marie Palmgren

Hunden Chaya fick signera postavin med tassen

Hunden Chaya från Hollywood fick en egen fontän på posten. Men för att matte skulle få hämta paketet behövde Chaya skriva på. – När hon som skickade brevet såg alla artikelar undrade hon vad hon ställt till med, säger matte Marie Palmgren.

  • Publicerad 17:37, 13 aug 2018

Hunden Lucca och matte Janet tänkte på stackars Chaya i hettan hemma i Hollywood, i norra Sollentuna. Därför skickade de ett paket med en fontän som hundar själva kan använda från England.

Men när paketet kom till Rotebro började en cirkus. För att få ut paketet från ombudet behövde Chaya själv signera avin – med tassen.

”Det mest absurda jag varit med om” säger Marie om att hunden fick signera avin. Foto: Läsarbild.

– Min dotter är tillsammans med en engelsman och det var hans mamma som skickat paketet. När hon hörde om alla tidningar som skrivit vad som hände undrade hon vad hon ställt till med. Men jag tror snarare att hon har glatt väldigt många människor, säger Chayas matte Marie Palmgren.

”Pinsamt men man måste kunna skratta”

Janet Cotrell som postade paketet tycker att det hela är ganska lustigt. Hon har sett flera av artiklarna som har skrivits om paketet i svenska dagstidningar.

– Jag blev förvånad och chockad över att nyheten spritt sig i hela landet. Min avsikt var bara att skicka en överraskning så att Chaya skulle kunna svalka sig.

 

Hunden Lucca och matte Janet skickade ett paket till Chaya i Rotebro. Foto: Läsarbild.

Hur känns det att ha skapat en svenska nyhet om en hund?

– Ärligt talat lite pinsamt. Jag hade aldrig trott att det skulle bli sådana problem av att jag skrev Chayas namn men de har sina regler att följa. Men man måste kunna skratta åt det.

Den nya vattenfontänen går igång om man trycker på pumpen med tassen.  Men paketet från Janet och Lucca var för stort för brevlådan så Post Nord gjorde om paketet till en rekommenderad försändelse.


Så gick det till

Se videon på hur Chaya signerar avin för paketet.

Foto: Marie Palmgren


”Tappade verkligen hakan”

Eftersom det var Chaya’s namn och Maries efternamn innebar det att Chaya var tvungen att hämta ut det hos ombudet i Rotebro centrum.

– Jag sa att det inte gick för att hon var en hund. Men de svarade att mottagaren måste legitimera sig och skriva på.

Så Marie hämtade hunden och ägarintyg från Jordbruksverket för att legitimera henne utanför butiken. Personalen godtog intyget som legitimation men sa att Chaya fortfarande behövde skriva på och tog fram en stämpeldyna.

– De var helt allvarliga. Nu har jag ju några dubbelhakor men de föll alla till golvet, jag blev så paff. jag tror att jag lyckades hålla mig för skratt men så fort jag satte mig i bilen började jag skratta så jag grät.

Nu har Chaya fått sin vattenpump. Foto: Läsarbild.

Tycker att reglerna är komplicerade

Marie har skickat alla artiklar som skrivits om händelsen till Janet och dottern har lovat att översätta de nästa gång de hälsar på.

– Jag tror inte att hon kommer våga skicka mer paket som är adresserade till Chaya.

Även om de har haft roligt åt händelsen undrar Marie varför Post Nord har så komplicerade regler.

– Om ett paket inte får plats i brevlådan, varför kan de inte lämna en avi så att vem som helst i hushållet kan hämta ut paketet? Varför måste det övergå till ett rek?

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Polisen: Snart höstlov and we LÖV it!

Nyheter "Ha koll på var ditt barn befinner sig." "Snart höstlov and we LÖV it!", skriver lokalpolisen på sin Facebooksida. Samtidigt uppmanar man föräldrar att hålla koll på var barnen håller till under ledigheten.fredag 23/10 18:01

Orienteringsboom i Enköping under corona

Sport OK Enen tvingas ställa in årets Oktoberrace i Fagerskogen.fredag 23/10 9:54