Bajs på Brillo. En hund hade uträttat sina behov på golvet när miljöförvaltningens inspektör var på plats. Hunden på bilden är inte hunden i artikeln. Foto: Johanna Lundberg/MostPhotos

Hundbajs på hipp Stureplanskrog

Rå kyckling, fortsatta råttproblem och bajs på golvet. Miljöförvaltningen fortsätter att gå hårt åt en av Stureplans mer populära krogar.

  • Publicerad 11:24, 16 nov 2017

Vi skrev om Taverna Brillo senast i september. Restaurangen, som ingår i PG Nilssons krogimperium vid Svampen på Stureplan, hade problem med råttor i källaren och fick bannor av miljöförvaltningen.

Nu har inspektörerna varit där igen och hittat lite fler saker att klanka ner på. Anledningen till det oanmälda besöket var två separata klagomål från kunder:

✓ En fick stekt kyckling som var rå inuti.

✓ En annan såg en råtta springa genom lokalen.

Råttor på populär krog vid Stureplan

Vi inspektionen hittade de granskande tjänstemännen hundbajs på golvet i serveringsdelen. Enligt rapporten togs inte bajset bort förrän inspektörerna påpekade att det var olämpligt då det finns risk att personalen trampar i det och sprider bajset till köket.

Andra saker som anmärktes på var:

✓ Handfatet i ett av köken fungerade inte så personalen kunde inte tvätta händerna där.

✓ Smutsiga kartonger på arbetsbänkar.

✓ Personal som inte bytte skyddshandskar mellan olika arbetsmoment.

✓ Osköljda grönsaker.

✓ Hantering av rå kyckling i samma utrymme som grönsaker.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att en kund fått rå kyckling i sin sallad förklarade kökspersonalen att det helt enkelt blivit ett fel i produktionen. Gällande råttor så var inspektörerna dock nöjda med hur Brillo jobbar med sin skadedjurskontroll.

– Vi tillåter hundar i lokalen och då kan det ibland hända olyckor. Det är olyckligt att ägaren inte tog sitt ansvar och plockade upp det direkt när det hände. I övrigt arbetar vi ständigt med att förbättra oss och tar till oss miljöförvaltningens anmärkningar i vanlig ordning, säger, Jelena Mirkovic, pressperson för Brillo.