Retade du dig på lösspringande hundar eller bortslösade skattemedel? Eller var du rentav av glad att snabbmaten kom till ön? Foto: Mostphotos

Hundbajs och snöröjning: Det älskade läsarna att hata 2010

Hundbajs, skandalbyggen och snabbmat. Vi har gått i genom Mitt i:s insändarsidor under 2010-talet. Här är fem heta ämnen som Lidingöborna skrev till oss om.

  • Publicerad 07:00, 5 jan 2020

I en artikelserie belyser Mitt i förändringar på Lidingö under 2010-talet . Del 4 av 7: Snackisar på ön 2010.


1. Skrotade snabbcykelvägen

Staden började bygga en snabbcykelväg längs Norra Kungsvägen. Efter kritik från Lidingöbor lades projektet ner och det redan påbörjade bygget revs. Notan för skattebetalarna: 3,5 miljoner kronor. Självklart debatterades detta livligt av Lidingöborna i Mitt i.

2. Snöröjningen – insnöad kvinna

Bristfällig snöröjning retade många under de snörika vintrarna 2010/2011 och 2011/2012. En insändarskribent berättade om en meter breda och över en halv meter höga snösträngar som plogades upp utanför hennes garageinfart.

3. Frukost i skolan

Flera insändarskribenter retade sig på ett förslag om att servera frukost i skolan. ”Elever nu för tiden är så rackarns lata. Skolan erbjuder undervisning, inte något ”all inclusive”, skrev en irriterad läsare.

4. ”Hälsans död”

Planerna på att öppna ett Mcdonalds på Lidingö var det många insändarskribenter som förfasade sig över. ”Hälsans död på Hälsans ö”, skrev någon. En 14-årig tjej hade en annan syn på saken. ”…det vore ett bra ställe för kompisar/gäng att samlas. Så varför inte? Alla andra restauranger på Lidingö är ju jättedyra”.

Nu finns Max i Högsätra där kidsen samlas.

5. Hundar, hundar, hundar

Man får nog lov att säga att hundar var en utsatt grupp på Mitt i Lidingös insändarsidor under 2010-talet. På vintrarna skuttar ystra hundar sönder skidspår i Elfvik till skidåkarnas förtret. Och på våren när snön smälter fylldes våra insändarsidor av av insändarskribenternas kanske allra käraste ämne: Hundbajset.  ”Plocka upp efter vovven”, var deras gemensamma budskap.