HUNDBRÅK. En man i 30-årsåldern har enligt uppgift till Mitt i blivit attackerad av en större "kamphundsliknande" hund. Foto: Mostphotos / Mitt i

Hundägare attackerad av hund – oklara skador

En hundägare som var ute och gick med sin hund blev attackerad av en större hund. ”Den såg ut som en kamphund och var mycket aggressiv och bet”, säger ett vittne till Mitt i.

  • Publicerad 13:06, 15 dec 2020

Händelsen inträffade vid 11.30-tiden i Gröndal, vid ett mindre grönområde nära vattnet längs Gröndalsvägen.

En man som rastade en mindre hund blev plötsligt attackerad av en stor hund.

– Jag hörde plötsligt höga skrik, sedan såg jag en man i 30-årsåldern som låg på marken och försökte skydda sin hund medan en stor kamphundsliknande hund utan koppel bet mannen, säger en person till Mitt i som vill vara anonym.

Bajs-insändaren alla pratar om

Flera personer som passerade försökte hjälpa mannen, och efter en stund kom ägaren till den större hunden och lyckades hålla fast den.

– Det här pågick i flera minuter. Jag såg inte om mannen med den lilla hunden blev skadad, men nycklar och värdesaker låg på marken och han vågade inte ta sig tillbaka. Ingen vågade gå nära den stora hunden, den var mycket aggressiv, säger vittnet till Mitt i.

Polisen på plats

Polisen bekräftar att de är på plats i området. Men har i övrigt inga detaljer att ge.

– Vi har fått in uppgifter om att någon har blivit biten av en hund i Gröndalsområdet. Patrullen är på plats och vi har i nuläget inte mer info, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

6 000 hundbajskorvar om dagen på stans gator