No more mister nice guy. Nisse Hallberg vill inte vara tomte åt dina barn längre. Foto: Pressbild Anders Berg

Humor och tragik när Nisse spelar tomte

Svårt att säga nej och vips var komikern Nisse Hallberg hela bekantskapskretsens tomte på jul. Men han längtade efter något annat. En väg ut.

  • Publicerad 07:15, 11 dec 2021

Jag sjunger också

Tomten är inte tjock och glad. Han är ensam.

I flera år har Nisse Hallberg varit tomte åt sina vänners familjer. Trots att du får upp 150 000 träffar på hyrtomte frågade man alltid honom.

– Och som du förstår har jag svår att säga nej, Så då står man där, en legoknekt i tomtedräkt, i andras familjeidyll och känner sig ensam för att man inte har det lika underbart som dem.

Klär ut sig trots allt

Men i stället för att längta tillbaka till sin barndoms älskade jular, efter morföräldrar som inte finns längre, sylta och dopp i grytan har Nisse sett till att verkligen boka upp sig den 24 december. Han ska stå på scen med sin nya föreställning Tomten är ensam

– Jag har helgarderat mig, om nån ringer, säger han.

Sätter du dig i salongen på Scalateatern får du vara med om hela Nisse Hallbergs upplevelse av julafton 2020. Från det att Nisse vaknar, alla tomteresor, hans kärleksrelation och relation till familjen avhandlas i en två timmars monolog.

"Läskigt att vara tillbaka"

– Men jag sjunger också. Två, eller kanske tre låtar, säger stand up-komikern som den här gången står på scen i ett annat ärende än att få folk att skratta flera gånger i minuten.

– Det är ju lite läskigt att vara tillbaka på scen såhär, men också väldigt kul. Jag är ju komiker så det kommer att bli roligt. Men för mig blir det också ett väldigt annorlunda sätt att berätta något.

Tomten är ensam har premiär 19 december på Scalateatern och spelas till och med 8 januari.

Sugen på mer grejer att hitta på? Spana in Mitti.se/guide