Huggsexa om jobben på rekryteringsevent

Högt tryck – och varmt i tältet – när många ville söka jobb hos MTR. 150 jobb finns: 250 sökte. Lidia Hailu hoppas kunna knipa en tjänst som värd.

  • Publicerad 19:24, 14 jun 2018

Under Järvaveckan har sju företag i Stockholm gått ihop för att hitta upp emot 500 nya medarbetare – och hoppas kunna rekrytera boende i området.

MTR, som kör tunnelbanan och pendeltågen, söker 150 nya medarbetare och hade ett rekryteringsevent på torsdagen. Kön dit ringlade lång, berättar Claes Nyberg, pressansvarig på MTR.

– Det var fullsatt i tältet, runt 250 personer kom. Vilket är jätteroligt, säger han.

Trångt i MTR:s tält under Järvaveckan på torsdagen. Många kom för att söka jobb. Foto: Anna Z Ek

En av dem som kom för att söka jobb hos MTR var Lidia Hailu, 22. Hon söker jobbet som Stockholmsvärd på tunnelbanan och pendeltåg.

– Jag tycker det är jättebra att få komma hit och träffa rekryterarna live. Det är större chans att få jobb när man visar upp vem man är. Och det är även bra för folk att få komma hit och känna sig som en del av gemenskapen när man söker jobb. Jag tycker det gick jättebra där framme för mig, säger hon.

50 sökande från Järvaveckan

Det är inte säkert att alla 150 nya jobb kommer gå till de som var med på rekryteringstillfället.

– Men vi har ett internt mål att ha 50 namn från eventet som vi kan gå vidare med, säger Claes Nyberg.

Han uppskattar att det var ungefär hälften män och hälften kvinnor som sökte arbetena. Ett av företagets mål var att nå kvinnor som står längre från arbetsmarknaden. Jobben hos MTR kan handla om allt från stationsvärd till städare.

Bra att få visa upp vem man är när man söker jobb, tycker Lidia Hailu. Foto: Anna Z Ek

Jobb för dem med utländsk bakgrund

Sju arbetsplatser finns på plats under Järvaveckan för rekrytering. Det handlar bland annat om jobb som restaurangbiträde, nöjesparkarbetare och receptionist.

Tanken är att dessa jobb ska gå till personer med kortare utbildning eller utländsk bakgrund.

Företagen som redan varit på plats är bland andra Gröna Lund, Stureplansgruppen, Scandic Hotels och Burger King.