Huddingespelen slår rekord

I veckoslutet är det dags för av av Sveriges största friidrottstävlingar. Närmare 1 000 deltagare kommer till Källbrinks IP och Huddingespelen.

  • Publicerad 09:53, 11 jun 2018

De flesta i den yppersta svenska friidrottseliten har någon gång under sin karriär tävlat i Huddingespelen på Källbrinks IP som i år avgörs den 15-17 juni.

Det är en breddtävling som främst vänder sig till barn och ungdomar från 7 år och uppåt, men även till seniorer.

– Vi arrangerar Huddingespelen för 36:e året i rad, säger tävlingsledaren Pelle Öhrland från hemmaklubben Huddinge AIS. Det är definitivt en av de äldsta friidrottstävlingarna i distriktet.

Över 3 000 starter

Definitivt också en av de största såväl i Stockholm som i Sverige. Närmare 1 000 deltagare, främst från distriktet men också från många klubbar ute i landet, gör tillsammans över 3 000 starter.

– Det är nytt rekord. I fjol hade vi cirka 2 500 starter.

Varför är tävlingen så populär?

– Bland annat därför att vi ligger bra till i tiden. Skolorna har precis slutat men folk har ännu inte hunnit resa iväg på semester eller sommarlov.

Räknas som DM

För deltagarna från 12-17 år blir det dubbla medaljer om man placerar sig på prispallen. I dessa åldrar gäller nämligen Huddingespelen även som ungdoms-DM.

För att ordning och reda ska råda under denna jättetävling krävs en bra organisation. Huddinge AIS ställer upp med 100 funktionärer varje tävlingsdag.