När någon efterlyste Halloweenpyntade hus i den lokala Facebookgruppen svarade Sofia Ingebrigtsen lite försynt att de brukar pynta en del på Tingsvägen 33. Det var en underdrift.

I Halloweentider förvandlas trädgården till en zombiekyrkogård med gravstenar, skelett och diverse läskiga figurer.

– Det är väl de senaste fem åren som det har spårat ur, säger Magnus Fäldt, som bor i huset tillsammans med sin sambo Sofia och deras två barn.

Spärrar av med rep

Varje år bjuder de på några skräckfyllda nyheter. I år blir det bland annat en fyra meter hög pumpagubbe.

– Jag får så mycket konstiga idéer. Det bara ploppade upp, säger Magnus Fäldt och fortsätter:

– Han har en skelettliknande kropp. Jag har byggt honom av diverse rör och alla möjliga material. Huvudet är en pumpa som lyser. Han kommer att se skum ut.

Några likkistor, utskurna ur frigolit, är också nya för i år.

De har väntat med att ställa ut allt, dels för att det inte ska förstöras, dels för att ingen ska skada sig.

– Vi spärrar av med rep så att ingen ska göra sig illa på något, säger Magnus Fäldt.

Godis i hundbajspåsar

Hundratals brukar ta en promenad förbi huset i Halloweentider. Några funderingar på att ställa in pyntandet på grund av coronapandemin har han inte haft.– Nej, det är upp till var och en att ta ansvar. Och allt är ju utomhus.Ofta brukar förskoleklasser gå förbi – även om det kanske är i läskigaste laget för de mindre barnen.– Det har hänt att en och annan unge har grinat. Det är kanske inte så barnvänligt, men det är hela idén.En del barn vågar sig dock upp till huset under Halloween för att ringa på och fråga om bus eller godis.– De kommer i stora klungor, det är alltid en förälder med dem. Förra året hade vi gjort godispåsar av hundbajspåsar, det var skitbra! En del vågade inte ta, det såg riktigt vidrigt ut, säger Magnus Fäldt och skrattar.