Huddinges hockey-kändisar tippar OS

I helgen drar OS-ishockeyn i Pyeongchang igång. HuddingeDirekt bad tre av Huddinges största ishockeyprofiler – Jhonas Enroth, Ylva Martinsen och Rikard Grönborg – tippa Sveriges medaljchanser.

  • Publicerad 07:50, 7 feb 2018

Jhonas Enroth, målvakt i Tre kronor, Ylva Martinsen, blivande förbundskapten för Damkronorna, och Rikard Grönborg, förbundskapten Tre kronor. Foto: Claudio Britos

Hur går det för damerna?

Ylva Martinsen: – Det är dags för en medalj. Det har varit en positiv trend om man ser till deras resultat inför OS. Kanada och USA försvårar just nu, men bronspengen ska till Sverige. 

Rikard Grönborg: – Jag tror att damerna tar en bronspeng. Det känns som att det är dags nu. Det var ju väldigt nära förra OS. Då hade de ju Schweiz på stången där i bronsmatchen, men kunde tyvärr inte knyta till säcken. Det känns att det är vår tur nu. 

Jhonas Enroth: – Jag har inte så jättebra koll. Men USA och Kanada är ju oftast starkast och de är nog rätt svåra att rubba. Jag skulle tippa damerna på en tredje plats. 

Hur går det för herrarna?

Jhonas Enroth: – Vi går för guld och vi tror och vet om att vi har god chans. Tycker att man ska tippa oss själva. Att vi går hela vägen. 

Rikard Grönborg: – Vi kan inte åka dit med någon annan attityd än att vi ska vinna hela grejen. Även om ryssarna är favoriter så finns det bara en sak för oss om vi ska vara nöjda när vi åker därifrån. Sedan vet vi att det kommer vara mycket hårt jobb och några räddningar hjälper ju på vägen. 

Ylva Martinsen: – Jag tror på guld.