Huddingepolitikerna pepprades med vägfrågor

Kollektivtrafik, Huddingevägen och förtätningen i villakvarter. De tre frågorna engagerade mest när politikerna kom till Stuvsta. – Samhällsbyggnad engagerar människor, säger Malin Danielsson(L) kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i kommunen.

  • Publicerad 00:05, 28 aug 2018

Kvart i sju skulle villaföreningens möte starta. Redan vid halv sju började det fyllas upp i matsalen med det femtiotal åhörare som var på plats, redo att ställa sin frågor till Huddinges politiker.

– Det var ett väldigt bra möte, sa Lars-Ove Larsson, ordförande i föreningen Villaägarna i Stuvsta/Snättringe som hade bjudit in politikerna.

Först hölls det en snabb genomgång kring Stuvsta och Snättringes historia och en del förslag som föreningen har lagt genom åren, bland annat gällande Huddingevägen. Därefter presenterade partierna sin politik och vilka satsningar som de tänker göra i villaförorten i norra Huddinge.

Sedan var det dags för det som de allra flesta hade kommit till den gula matsalen för, allmän frågestund. Bland de på plats var det tre ämnen som var lite hetare än andra, kollektivtrafiken, Huddingevägen och förtätningen i villakvarter. Den politiker som fick svara på mest frågor var Malin Danielsson(L), kommunalråd och ansvarig för samhällsbyggnadsfrågor i kommunen.

– Samhällsbyggnad engagerar människor, man vill veta hur trafiken fungerar, förtätning i villaområden eller vad som ska byggas i framtiden. Det brukar vara jag som får svara på en hel del frågor, sa Malin Danielsson.

En av de som var med och ställde frågor och lyssnade på vad politikerna hade att säga var Eva Rydling, 69 år från Stuvsta.

– Det är bra att politikerna tar sig tid att lyssna på oss och kommer hit, men det är för mycket bubbel. Alla vill att man ska rösta på just deras parti. De hade kunnat vara mer konkreta, säger Eva Rydling.

Viktigt att politiker möter invånare

Sara Heelge Vikmång, oppositionsråd och gruppledare för Socialdemokraterna och kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak (M), tycker att den här typen av möten är viktiga.

– Det här var ett bra möte och det var mycket bra frågor som vi tar med oss, säger Daniel Dronjak.

– Jag tycker att vi fick till en bra dialog med de som var på plats och det är viktigt att lyssna på vilka frågor som är viktiga för medborgarna, cykelparkeringar och trafiksäkerhet, säger Sara Heelge Vikmång (S).