PRISAS. Annika Macklin på Snättringeskolan och Jena Yosef på Segeltorpsskolan får pris av Vetenskapsakademien. Foto: Privat

Huddingelärare får pris av Vetenskapsakademien

Vetenskapsakademien delar varje år ut pris till lärare som vässat elevernas kunskaper i matematik och NO. I år går två av de fyra priserna till lärare i Huddinge. "Det känns fantastiskt, det är väldigt uppiggande i sådana här tider", säger mattelärare Annika Macklin.

  • Publicerad 08:00, 18 feb 2021

Det är Jena Yosef, lärare på Segeltorpsskolan och Annika Macklin, lärare på Snättringeskolan, som prisas.

Jena Yosef får priset i NO för att hon "fångar intresset för NO med sitt brinnande engagemang, sin uppfinningsrikedom och stora ämneskunskaper. Hon får det komplicerade att verka självklart och får eleverna att förstå betydelsen av att kunna NO i deras egna liv”, enligt motiveringen.

Kastade matteboken

Annika Macklin är matteläraren som skippade matteboken och började arbeta med eleverna utifrån en individuell utvecklingsplan som hon liknar vid en gräsmatta.

Så blev Snättringeskolans sexor superproffs på matte

De delar som är gröna beskriver det som eleven behärskar medan det som är brunt behöver vattnas. De elever som ligger långt framme slipper traggla med det de redan kan medan elever som ligger efter får tid att öva mer.

Hon får priset för att hon "med mod, engagemang och kreativitet bedriver individualiserad undervisning som lett till mycket goda studieresultat och för att hon aktivt informerar och inspirerar kollegor att utvecklas”.

– Det känns väldigt skönt att få ett sådant här bevis på uppskattning, det är inte så mycket sådant för lärare och jag har jobbat i så många år med att utveckla min undervisning, säger Annika Macklin.

Lärarpristagarna får 50 000 kronor vardera och ytterligare 50 000 kronor går till lärarnas respektive skolor.