Huddingederby direkt när hockeyettan drar igång

Huddinge hockey bär favoritskapet i söndagens division 1-derby mot nykomlingen Segeltorp. Men gästerna kan överraska, man har förstärkt truppen med inte mindre än sju man som spelade i Huddinge förra säsongen.

  • Publicerad 13:31, 14 sep 2018

Det blir Huddingederby direkt i premiären i hockeyettan östra. Huddinge IK tar på söndag emot nykomlingen Segeltorp i Björkängshallen.

– Självklart är Huddinge favoriter, säger ”Torpets” tränare Mikael Österblom. De har ju varit nära att ta sig till allsvenskan två år i rad och har en helt annan organisation och ekonomi jämfört med oss.

Men frågan är vilket av lagen som har den starkaste spelartruppen.

Sju från Huddinge till ”Torpet”

Inte mindre än sju spelare som var i Huddinge förra säsongen återfinns nu i Segeltorp. Det handlar om Måns Krüger, Robin Sjörén, Adam Hansen, Dennis Nordström, Marcus Lissäng, Simon Eriksson och även målvakten Rasmus Hedström som spelade med Huddinge på sluttampen av förra säsongen.

Samtliga är aktuella för spel i premiären mot sin gamla klubb.

– Vi har fått dem gratis och är jättenöjda, säger Österblom.

Huddinge hockeys tränare Fredrik Mälberg vill inte riktigt hålla med om att hans lag är favorit i söndagens derby, utan anser att lagen har ungefär samma chans att ro hem derbysegern.

– Segeltorp har ju fått många spelare från oss. Vi satsar på yngre karaktärsspelare med ambitioner. Visst satsar vi på att ta oss till allsvenskan, men vi bygger framför allt laget för att lyckas på lång sikt.

Trångsund tjuvstartar ikväll

Det finns ett tredje lag från Huddinge kommun i hockeyettan östra. Nykomlingen Trångsunds IF tjuvstartar serien redan ikväll fredag med match mot Visby/Roma hemma i Stortorpshallen.