JULGÄDJE. Amilion och Kajsa Brggren och Peter Henriksson vid hjärtegranen – Huddingebornas egna julgran.

Huddingebor delar ut klappar till behövande

Det började med Huddingebornas egna julgran i fjol. Nu har Peter Henriksson startat föreningen Giving back som samlar in julklappar, mat och pengar till behövande.

  • Publicerad 12:00, 4 dec 2020

Egentligen var det Huddingeborna själva som började redan förra julen.

– Folk hade med sig julklappar till granen med etiketter där stod till exempel "Flicka 2–10 år", säger Peter Henriksson, som tog initiativ till hjärtegranen vid stationen förra året.

Tillsammans med Kajsa Berggren tog han det här engagemanget vidare i år och startade ideella föreningen Giving back. Tanken är att på ett enkelt och konkret sätt hjälpa människor i Huddinge med omnejd som lever i ekonomisk eller social utsatthet.

Den som vill ha hjälp fyller i ansökan på Facebooksidan eller mejlar till info@givingback.se och den som vill hjälpa till kan lämna paket, swisha eller sponsra.

– Vi kan till exempel handla matkassar med julmat och vi har fått presentkort till leksaksbutiken, säger Peter Henriksson.

300 paket på tre timmar

På första advent klädde de granen i rabatten intill stationen. Varje söndag mellan 12 och 15 går det att lämna paket vid granen.

– Vi fick in 300 julklappar i söndags, det är helt otroligt! Vi har fått låna ett förråd i centrum där vi förvarar julkapparna. Sedan åker tomten runt och delar ut dem, säger Peter Henriksson.

Föreningen har bara funnits i ett par veckor och redan har de 10 volontärer.

– Vi kommer att fortsätta efter nyår. Äldre som behöver hjälp får jättegärna höra av sig, säger Peter Henriksson.