Huddinge Hockey ska diktera villkoren

I morgon tisdag spelar Huddinge Hockey hemma mot VIK Västerås i kvalserien. – Det blir spännande att möta ett lag från allsvenskan, säger forwarden Dennis Nordström. Vi har hemmaplan och ska diktera villkoren.

  • Publicerad 13:29, 27 mar 2017

I morgon tisdag klockan 19 är det nedsläpp i Björkängshallen. Huddinge Hockey tar emot VIK Västerås för match i den tredje omgången i den allsvenska kvalserien.

– Västerås kommer ju från allsvenskan så det ska bli spännande att möta dem. Det är vi som har hemmaplan, så vi ska spela vårt eget spel och diktera villkoren, säger forwarden Dennis Nordström.

Västerås har bara tagit två poäng i kvalserien. Huddinge har skrapat ihop fyra poäng.

I fredagens premiär hemma mot Kristianstad såg det länge bra ut. Det återstod bara knappt två minuter och Huddinge ledde med 2–0 efter mål av Simon Stensson och Marcus Lissäng. Kristianstad reducerade, och med bara 47 sekunder kvar kom kvitteringen. Sedan drog skåningarna det längsta strået genom att vinna straffläggningen.

Vinst mot Visby/Roma

I söndags vann Huddinge borta mot Visby/Roma med  2–1. Hemmalaget gjorde 1–0 i första perioden. I mellanperioden kvitterade Dennis Nordström i powerplay.

– Det var en spelvändning där jag fick en passning från Sjörén (Robin) och fick till ett handledsskott, säger Nordström.

Bara ett par minuter senare satte Filip Norman segerpucken 2–1.

Läs mer: Huddinge klart för kvalserien.

Läs mer: Slutstriden börjar.

Fakta

Åtta kvalmatcher kvar för Huddinge Hockey

Huddinges återstående matcher: VIK Västerås (Ikväll den 28 mars i Björkängshallen), Södertälje (30 mars b), Troja/Ljungby (2 april h), Kristianstad (5 april b), Visby/Roma (8 april h), Västerås (11 april b), Södertälje (13 april h), Troja/Ljungby (16 april b).