Huddinge GF vann två guld i gymnastiktävling på hemmaplan

Två ungdomslag från Huddinge GF vann guld i förra helgens regionstävling som hölls i Storängshallen. Det ena laget var regerande riksmästarna TTÄ Blå. – Det är jätteroligt, vi är så otroligt stolta över att vi lyckas prestera så bra, säger Jenny Bergkvist, samordnare i gymnastikföreningen.

  • Publicerad 11:00, 6 maj 2019

Två ungdomslag från Huddinge gymnastikförening tog guld i förra helgens regionstävling.

Det ena laget som vann var regerande riksmästarna TTÄ Blå som tog guld i nivå fyra. Det andra laget, TTY Grön, delade förstaplatsen med GK Trollbäcken från Tyresö i nivå fem.

– Det är jätteroligt, vi är så otroligt stolta över att vi lyckas prestera så bra, säger Jenny Bergkvist, samordnare i föreningen.

Gymnasterna som är i åldrarna 12-14 år tävlade i de tre olika grenarna trampett, tumbling och fristående.

TTY Grön hamnade på delad förstaplats med Tyresö. Foto: Arne Bivrin

Lockade 1 400 besökare

Tävlingen som arrangerades av Huddinge GF och Gymnastikförbundet öst hölls i Storängshallen. Den lockade sammanlagt omkring 1 400 besökare och 700 tävlande.

– Vi hade 50 lag som besökte oss, bland annat från Mora, Gävle och Umeå, så det är jättekul, säger Jenny Bergkvist.

Föreningen, som är en av de största i Huddinge med 1 300 medlemmar, har i nuläget inget lag på SM-nivå. Fram till början av sommaren väntar dock en intensiv period med flera tävlingar på både riks- och föreningsnivå.

– Bland annat TTÄ Blå som ska pröva att tävla i rikstrean. De gör det för första gången så de vill bara att det gå så bra som möjligt, säger Jenny Bergkvist.