Hovets is gick sönder – Djurgårdsmatch fick brytas

SDHL-matchen mellan Djurgården och Luleå fick avbrytas efter en periods spel. Isen gick sönder när den skulle spolas inför andra perioden.

  • Publicerad 21:57, 21 okt 2018

– Ismaskinen körde ner i betongen i periodpausen. De fick en och en halv timme på sig att laga isen, men tyvärr, när man kör ner mer hyveln i betongen försvinner fyra centimeter is så det var bara att bryta, säger domaren Henric Lundgren till SVT Sport.

Flera försök gjordes att laga isen, men det lyckades alltså inte.

”Isen var för varm”

– Det hade varit konsert i går och isen var för varm så ismaskinen körde igenom, säger Djurgårdens kommunikationsansvarig Angelica Lindberg till TT.

Enligt reglerna ska matchen återupptas inom 90 minuter. När det inte lyckades avbröts matchen.

Kan bli fem perioder i Luleå

Ett beslut om när matchen ska spelas klart kommer att tas under den närmaste veckan, skriver SDHL på sin hemsida.

Söndagens möte var det sista i Stockholm mellan de två lagen den här säsongen. Ett alternativ är nu därför att spela klart matchen i samband med att Djurgården besöker Luleå den 5 januari – och då alltså spela fem perioder.

Den period som hann spelas på Hovet innan isen gick sönder slutade mållös.

Ny hemmamatch på onsdag, i Stora Mossen

Djurgården har inlett säsongen med 11 poäng på elva matcher och är bara två poäng före SDE, som dock har spelat 15 matcher, under nedflyttningsstrecket.

Nästa match är bottenkonkurrenten Brynäs IF hemma på onsdag, den 24 oktober. Den matchen spelas inte på Hovet utan i Stora Mossen.