Hotfull stämning på skola efter metoo-utpekande

En före detta elev på Thorildsplans gymnasium la på torsdagskvällen ut ett Instagram-inlägg där hon anklagade sin tidigare lärare för att ha gjort olämpliga närmanden mot henne under tiden hon gick på skolan. På fredagsförmiddagen samlades ett 50-tal elever på skolan i en protest mot läraren.

  • Publicerad 15:05, 19 okt 2018

Skolpersonal ringde polisen.

– Eleverna stod utanför det rum där läraren befann sig och det uppstod en hotfull situation. Vi kom dit och följde läraren ut ur skolan, säger Mats Eriksson presstalesperson på Stockholmspolisen.

Skolan har tillsatt en internutredning och arbetsbefriat läraren.

– Vi har haft ett samtal med den tidigare eleven nu på förmiddagen. Vi ser jätteallvarligt på de anklagelser, men kan inte värdera dem, säger Robert Waardahl rektor.

Skolledning hann prata kort med läraren innan han lämnade skolan men vill inte berätta hur han ställer sig till anklagelserna.

Finns det några polisanmälningar mot läraren?

– Inte som jag känner till, säger Robert Waardahl.

Känner ni till några tidigare anklagelser mot honom?

– Vad jag vet har han inte förekommit i några sådana sammanhang tidigare, säger han.

Inte heller Mats Eriksson på Stockholmspolisen känner till några polisanmälningar mot mannen.

Fakta

"Jag håller på att samla vittnesmål"

Saxat från den tidigare elevens Instagram:

”Han groomade mig under de två års tid. Han gav mig presenter och sa att jag inte fick berätta om det. Han ringde mig på kvällarna. Jag minns särskilt en kväll, då ringde han mig tre gånger! Jag svarade inte. Under sommarlovet sågs vi vid ett tillfälle och åt glass. Han sa att jag fick sova på hans soffa när jag gått ut gymnasiet. Han berättade för mig att han varit tillsammans med en tidigare elev efter hon slutat. Jag berättade för skolans personal precis innan jag gick ut gymnasiet. Men han jobbar kvar än idag. Jag skriver det här för att jag vill varna tjejerna på Thorildsplans gymnasium. Akta er för denna man. Imorgon ska jag fortsätta ringa rektorn!”

”Och ja, det är han du tror att det är. Berätta gärna, till och med om det vore enbart en obehaglig känsla. Jag håller på att samla vittnesmål. Imorgon går jag till polis och rektor. Han ska inte jobba med barn. Jag ger mig inte. Dela gärna!”

Visa merVisa mindre