Foto: Carlos Montecinos

Hotellkänsla blev en hit

Guld, mässing och marmor. Hotellkänslan i tvillingtornen på Tuletorget kostar. Det hindrade inte ett tiotal unga män att i fredags natt köa för en snabb affär. – Jag fick exakt den lägenhet jag ville ha, säger Carl Rosén, 21.

  • Publicerad 09:31, 1 sep 2014

– Fan vad kallt det var , men det var det värt. Det var nästan bara killar som köade, men jag tror att några av dem stod åt sina tjejer, säger han.

Han blev den första att på lördagen signera för en bostad i tornet. På sjunde våningen ska han bo, i en etta på 39 kvadratmeter. Pris: 2,4 miljoner.

Mycket pengar för en 21-åring?

– Jag har jobbat en hel del. Dessutom tror jag att det blir en bra investering. Redan i kön kom några förbi och ville köpa min plats för 30 000 kronor.

Att främst yngre köade kan tänkas bero på att intresset för byggnadens mindre lägenheter har varit stort. Men även de större har väckt begär. Det var också de som föranmält sig som var inbjudna på lördagen.

Nu är alla lägenheter i det första tornet sålda, förutom några enstaka fyror. När försäljningen av det andra tornet äger rum är inte helt fastställt.

Designerduon Simon Davies och Tomas Cederlund, kända från TV3, står bakom den fasta inredningen i husen. Duon har lagt krut på lyxiga material: hissar i mässing, bladguld i taket i entrén, guldtapeter, mörka heltäckningsmattor i våningsplanens korridorer och bänkskivor av marmor i kök och badrum.

– Det ska vara lite hotellkänsla. Men vi har fått pusha ganska hårt. Det var inte lätt att få byggherren att säga ja till guldtaper, säger Tomas Cederlund.

Wallenstam, som står bakom bygget av husen, är nöjda.

– Det finns en röd tråd från arkitekturen ända in i badrummen, säger Annica Modin, konceptutvecklare vid Wallenstam.

De nybyggda husen står i skarp kontrast till den övriga omgivningen kring Tuletorget, med en hel del sliten arkitektur från 50-talet. Wallenstam köpte torget för några år sedan. Området runt om den gamla arkitekturen ska rustas upp. Simon och Tomas är hjärnorna bakom utformningen även där.

– Vi har jobbat mycket med gården, den ska fungera på vintern också. Det kommer att vara mycket belysning, grönytor och sittplatser. Vi vill att torget ska leva upp igen, säger Tomas Cederlund.

Vill man bo i en fyra på 85 kvadrat högt upp i huset får man hosta upp nära 5,8 miljoner – eller drygt 68 000 kronor per kvadrat.

Men det har inte avskräckt.

– Vi fick in drygt 3 000 intresseanmälningar på hemsidan inför visningen. Vi har aldrig haft så stort intresse för någon byggnad förut, säger Annica Modin.

TV3-profilen Tomas Cederlund står tillsammans med kollegan Simon Davies bakom inredningen i huset.

Fakta

Höjer sig 70 meter över havet

Tuletornen är med sina 16 våningar 50 meter höga och mäter 70 meter över havet.

Husen rymmer totalt 180 lägenheter: 60 ettor på strax under 40 kvadrat, 60 tvåor på 49 kvadrat och 60 fyror på omkring 85 kvadrat.

Lägenheterna som nu säljs i det ena huset beräknas vara klara för inflytt i december. Det andra huset tros vara färdigt för inflytt i februari.

Källa: Wallenstam

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Nu är det full rulle i Ursviksskogen

Nyheter Mountainbikes är heta trenden i Cykelsverige Mountainbikes blir allt populärare i Sverige – och i Sumpan finns ett cykelmecka i Igelbäckens naturreservat. På helgerna är det knökfullt på parkeringen.onsdag 21/10 11:09

Grovsopor fortsätter att dumpas i Sumpan

Nyheter FTI har satt in vakter och hotat ta bort stationen Folk fortsätter att dumpa grovsopor vid återvinningsstationerna i Sundbyberg. Företaget som sköter stationerna har satt in väktare under sommaren och varit inne på att ta bort stationerna helt.onsdag 21/10 10:56

Laddar för nya fester – technoklubb i klassiska lokaler

Nyheter Variation. Planerar även evenemang för en lite äldre målgrupp Det är åter festdags på gamla Lorry. Lagom till löning blir det technoklubb på dagen – dessutom bjuds det på häng för en äldre målgrupp.tisdag 13/10 16:47