Stänger. Hotellet Long Stays hyreskontrakt löper ut vid månadsskiftet. Foto: Alexander Kuronen

Hotell vid Brommaplan bommar igen

Allting är relativt, även vad som är att betrakta som "länge". Efter drygt fyra år vid Brommaplan checkar hotellet Long Stay ut.

  • Publicerad 16:40, 27 maj 2021

Konceptet har varit att erbjuda husrum åt den som söker bostad en kortare tid, men samtidigt längre än vad man har råd att bo på ett "vanligt" hotell. Verksamheten slog upp portarna i början av 2017, efter att Scandic lämnat samma adress.

Nu är det alltså tid även för Long Stays gäster att ge tillbaka nycklarna.

"Vårt hyresavtal löper ut med fastighetsägaren 31 maj", skriver hotellansvariga Bostad direkts vd Helena Ekman i ett mejl till Mitt i.

Tystlåtet om framtiden

När de tog över efter Scandic var det oklart hur länge "long stay"-verksamheten skulle få bedrivas, men i ett första steg rörde det sig om två år. Med tiden skulle det alltså visa sig bli mer än dubbelt så länge.

Huruvida det finns någon förklaring till att hyresavtalet inte förlängs efter månadsskiftet vill Helena Ekman inte gå in på.

"Har inga vidare kommentarer", skriver hon.

Fåordigt är det även från hyresvärden JM. De vill varken svara på frågor om varför kontraktet inte förlängs eller vad det ska bli av huset nu.

Inga konkreta planer

Redan i samband med att Long Stay flyttade in fanns planer på att riva byggnaden. Eftersom detaljplanen för det nya Brommaplan ännu inte var färdig, var det oklart när rivningen skulle ske.

Enligt stadsbyggnadskontoret finns det fortfarande inga konkreta planer för Brommaplan.

"Vi jobbar med områdesplanering, vilket även gäller hela Bromma, för att kartlägga potential för framtida utveckling", skriver pressansvarige Henrik Brånstad.

Han kan inte heller se att det har kommit in några nya ansökningar beträffande hotellfastigheten.

Trots klagomål: Lutande torget vid Brommaplan blir kvar