Hotell och krog i Siemens gamla lokaler

Just nu står lokalerna tomma men om ett år slår ett nytt hotell upp dörrarna i Siemens före detta kontorslokaler i Upplands Väsby. Samtidigt blir den tidigare personalmatsalen en restaurang för allmänheten.

  • Publicerad 06:01, 19 jan 2018

– Nu pågår full produktion, säger Patrik Arnqvist, regionschef på Fastpartner AB som äger fastigheten.

Siemens flyttade ut från lokalerna i november och då påbörjades arbetet att göra om kontor till hotellrum. I januari 2019 ska nämligen ett nytt hotell öppna upp dörrarna. Totalt kommer drygt 15 personer att anställas till hotellverksamheten i slutet av 2018.

Det är danska Zleep Hotels som öppnar sitt första hotell utanför Danmark. Planen är 136 rum inredda modernt med bekvämligheter som smart-TV på rummen.

Hotellet riktar sig till affärsresenärer vilket gör Upplands Väsby till en attraktiv plats med närheten till Arlanda och flera företag.

– Det är ett fantastiskt läge som syns bra från vägen mellan Arlanda och staden, säger Peter Haaber, VD på Zleep Hotels.

Förhoppningen är att Upplands Väsby blir första steget in på den svenska marknaden för hotellkedjan.

Tanken är att den gamla personalmatsalen kommer att omvandlas till en hotellrestaurang.

– Vi behåller restaurangen men öppnar upp för allmänheten, säger Patrik Arnqvist.

Fram till öppningen i 2019 kommer huset stå utan hyresgäster eftersom det krävs ett omfattande renoveringsarbete. Två tredjedelar av huset kommer att förbli kontor men än är det inte klart vilket eller vilka företag som kommer att hyra in sig.