Hotell i blixtkonkurs – gästerna fick fyra timmar att lämna

First Hotel Norrtull meddelade på måndagen att de gått i konkurs. På en lapp fick gästerna veta att de hade fyra timmar på sig att lämna sina rum, rapporterar Aftonbladet.

  • Publicerad 08:04, 19 maj 2020

Det var på eftermiddagen på måndagen som First Hotel Norrtull meddelade sina gäster att de gått i konkurs, rapporterar Aftonbladet.

Enligt flera gäster som tidningen varit i kontakt med fick de en lapp med informationen och att de var tvungna att lämna rummen inom fyra timmar.

– De sa att om ni inte är ute innan klockan 20 så kommer ni att flyttas härifrån med våld. Det är så jävla ruttet, säger en av gästerna till Aftonbladet.

Konkursförvaltaren tog över driften i fredags, men gav på måndagen upp planerna på att rädda verksamheten. Att gästerna bara fått fyra timmar på sig är inget som förvaltaren kunnat påverka.

– Det går ofta fort i konkurser, vi har fått ett förverkande och har inte rätt att ha verksamhet här. Det blir ofta upprörda röster i en konkurs men det är inget som någon kan påverka, säger konkursförvaltaren till Aftonbladet.