27-åringen döms till fängelse och ska betala skadestånd till kvinnan och barnet. Foto: Mostphotos

Hotade att släppa 1-åring från balkong

En 27-årig man misshandlade och tvingade sin flickvän att sälja sex. Dessutom höll han vid ett tillfälle deras gemensamma ettåring utanför ett balkongräcke och hotade släppa barnet om flickvännen ringde polisen. Nu har han dömts till fängelse.

  • Publicerad 17:09, 19 jul 2018

Den 27-årige mannen blev tillsammans med kvinnan våren 2016. I juli det året misshandlade han henne första gången. De var då bosatta i Kista och ett tjafs slutade med att 27-åringen satte sig på kvinnan och utdelade flera hårda örfilar. Kvinnan har i förhör berättat att det började ringa i öronen och att hon såg stjärnor.

Senare det året, i december, hade paret flyttat till Huddinge och kvinnan var gravid. Återigen ledde ett tjafs till att han slog henne i huvudet, denna gång med en ihoprullad tidning.

I maj 2017 fortsatte det. När parets bebis var en månad gammal slog 27-åringen kvinnan med knytnävslag i ansiktet.

Höll ettåring utanför balkongräcke

Paret flyttade sedan till Handen i Haninge och i april 2018 tog 27-åringen ett så pass hårt strypgrepp om kvinnan att hon inte fick luft. När han släppte taget om hennes hals gick kvinnan för att ringa polisen. Han tog då deras ettåring och höll barnet utanför balkongräcket. Han hotade att släppa barnet om kvinnan larmade polisen. Kvinnan avslutade då telefonsamtalet.

Senare samma kväll tvingade han dessutom kvinnan att sälja sex till en annan man – pengarna tog 27-åringen själv.

Döms till fängelse

Nu döms den 27-årige mannen till två år och tre månaders fängelse. Han ska även betala 57 000 kronor i skadestånd till kvinnan och barnet.

Södertörns tingsrätt bedömer att 27-åringen gjort sig skyldig till fyra fall av misshandel samt framkallande av fara för annan, koppleri och grovt övergrepp i rättssak. Han kommer att hållas kvar i häkte tills domen träder i kraft.