Utställning. Ulla Timander från "Ljus i mörkret" 2017 vid Ösbysjön, en av de engagerade konstnärerna. Till höger en bild från hennes trädgård inför årets utställning.

Höstmörkret ska lysas upp med konst

En helg i oktober välkomnas konstintresserade till en öppen utställning med Danderyds konsthall.

  • Publicerad 11:43, 17 sep 2020

Helgen mellan den 9 och 11 oktober återupplivar Danderyds konsthall evenemanget "Ljus i mörkret" under namnet ”Konst i mörkret” .

I fem år arrangerade föreningen konstevenemanget "Ljus i mörkret" vid Ösbysjön, i anslutningen till den Gröna stugan. Efter föreningens flytt förra året från Gröna stugan, lades dock planerna för den årliga utställningen på is

Istället för ett besök till området vid Ösbysjön kommer lokalborna i Danderyd välkomnas hem till konstnärerna under utställningen "Konst i mörkret".

– Vi tänkte att vi gör en mindre variant och öppnar våra uteplatser, trädgårdar och lägenheter och har ljusinstallationer i mörkret, säger Ulla Timander på Danderyds konsthall.

Utställningen är planerad att hållas under oktoberdagarnas mörka timmar, från eftermiddag till kväll. Och veckan innan bjuder föreningen konstintresserade till södra entrén, Mörby centrum, där man informerar om utställningen.

– Det blir ett litet event innan utställningen då vi berättar mer, säger Ulla Timander.

Följer rekommendationer

Föreningen Danderyds konsthall startade 2011 och har ett 100-tal medlemmar, berättar Ulla Timander. I samband med den öppna utställningen håller föreningen även en längre utställning på Djursholms, Enebybergs och Stocksunds bibliotek.

Öppna utställningen ”Konst i mörkret” samordnas av 17 konstnärer, där ett antal av dessa bjuder hem Danderydsborna till sina ateljéer.

Ulla Timander berättar att man följer råd om avstånd och rekommendationer från myndigheter under evenemanget. Samt att enskilda besökare kan kontakta föreningen om de har frågor inför utställningarna.

– Jag tror att det är många som längtar efter något spännande och ny konst i ett konstsammanhang. Det blir ett tillfälle att komma ut lite, få en upplevelse och nya intryck om man har varit hemma länge, säger hon.

Ljus i mörkret

Träffa föreningen i Mörby centrum, södra entrén. Fredag, 2/10: kl 11-18.

Öppna utställningen, Konst i mörkret. Fredag 9/10: kl 16-21.
lördag 10/10 och söndag 11/10: kl 13-16.

Samligsuställning på Djursholms, Enebybergs och Stocksunds bibliotek 3 till 24 oktober.

Mer information om utställningen finns på Danderyds konsthalls hemsida.

Visa merVisa mindre