Höstlovsläger med e-sportens megastjärnor

Värmdö är ett riktigt starkt e-sportfäste med flera unga talanger i elitserien. Under höstlovet blir det ett e-sportläger i kommunhuset för barn och unga som vill bli vassa gamers. Bakom konceptet ligger inga mindre än e-sportslegenderna Emil ”HeatoN” Christensen och Tommy ”Potti” Ingemarsson.

  • Publicerad 06:00, 7 okt 2018

Den 2-4 november arrangerar Ung i Värmdö tillsammans med Area Academy  ett e–sportsläger i kommunhuset i Gustavsberg för unga gamers i Värmdö.

På lägret får de träna på tre spel: Counter-Strike:Global Offensive, League of Legends och Fortnite. De får även föreläsningar om mat och hälsa och hur man jobbar bäst i lag.

Legendarer bakom upplägget

De som lagt upp lektionerna under lägret är inga mindre än Emil ”HeatoN” Christensen och Tommy ”Potti” Ingemarsson, två av världens främsta e-sportprofiler som är före detta professionella spelare. De kommer att besöka lägret och hjälpa Arena Academys e-sportscoacher som är på plats hela lägret.

Det blir fjärde e-sportslägret som arrangeras i kommunen.

– Värmdö kommun var en av de första kommunerna som vågade testa att ha e-sportläger och som är lite insatta i sporten. Det har gett resultat Värmdö har flera unga lovande e-sportare, säger Tommy Ingemarsson.

Värmdö kommun var en av de första kommunerna som vågade testa att ha e-sportläger

Under lördagen håller arrangörerna en gratis föreläsning om e-sport för föräldrar och vuxna.

–  Vi pratar om vad e-sport är och vilka positiva och negativa aspekter det finns med spelande. Dagens föräldrageneration är mer insatta än tidigare, många av dem har själva spelat och vet vilka fördelar det finns, säger Tommy Ingemarsson.

Han säger att många som blivit bra på e-sport ofta får bra jobb inom till exempel IT-sektorn.

Hur är det med stillasittandet som det är så mycket prat om?

– Det är vetenskapligt bevisat att man blir skarpare av att röra på sig. Det ingår ofta i proffsens spelkontrakt att de måste gå på gym och löpträna. Många av dagens e-sportare vet det här, och tränar fysiskt på sidan av spelandet, säger han.

Lägret är till för de mellan 12 och 17 år. Det finns möjlighet att hyra datorutrustning för lägret för 500 kronor.

Anmälan till lägret görs via kommunens hemsida.