Busshållplatsen Manhemsvägen i Helenelund är en av många utmed Sollentunavägen som numera saknar papperskorg. Foto: Tomas Stark

Hoppsan – vart tog Sollentunas alla papperskorgar vägen?

Har du noterat att det saknas mängder av papperskorgar i Sollentunas offentliga miljöer? I så fall har du helt rätt. En entreprenör skulle ta bort några utvalda papperskorgar som kommunen ansåg var överflödiga – men råkade ta bort allihop i stället.

  • Publicerad 16:17, 21 jan 2020

– Just nu försvinner alla sopptunnor i en rasande fart. Till exempel i Fågelsångsparken fanns det förut ett antal soppkärl men de finns inte kvar. Men det verkar ske överallt i kommunen, jag tycker att man ser mer och mer skräp överallt som en effekt av detta, säger Gunnar Öhlund som bor i Helenelund.

”Flera kilometer emellan dem”

Han är pensionär och tar ofta långa promenader med sin hund. Då har han märkt att både vanliga papperskorgar och sådana som man ska kasta hundpåsar i har försvunnit.

– Förr fanns papperskorgar vid varje busshållplats. Nu kan det vara flera kilometer emellan dem. Jag tycker att det är irriterande, men kanske håller kommunen på att byta system för papperskorgarna, säger Gunnar Öhlund.

Miss hos kommunens entreprenör

Men nej, det är inget systemskifte på gång. I stället har det blivit knas när en entreprenör skulle flytta vissa papperskorgar och ta bort några andra som enlut kommunen var överflödiga.

– Ja, det blev så att de tog bort alla i stället. Vi har fått in en hel del felanmälningar om det här sedan dess, säger Kamille Taner, parkförvaltare i Sollentuna.

Ett missförstånd mellan er på kommunen och entreprenören?

– Nej, det var ett missförstånd hos dem internt. Och nu är det deras uppgift att lösa det och se till att papperskorgarna kommer tillbaka.

När blir det tror du?

– Det vet vi inte. De jobbar på det, säger Kamille Taner.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nu säljer Sollentunahem nästa etapp: 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg

Nyheter Kommunen vill se en köpare med långsiktig vision I maj i fjol sålde Sollentunahem 541 lägenheter i Rotebro och Rotsunda. Nu är det dags för den andra försäljningsetappen av tre – då cirka 450 lägenheter i Häggvik och Tureberg ska säljas.tisdag 19/1 5:30

Kontrollen av trängseln i butiker har redan startat

Nyheter 30 tjänstemän på länsstyrelsen jobbar med tillsynen Första veckan med nya covid-19-lagen och länsstyrelsen har redan varit ute och kontrollerat att inte för många kunder släpps in i butikerna: "De har varit väl förberedda. Vi har sett väldigt många...måndag 18/1 16:17

37-årig man dömd för kallblodiga mordet på busstorget

Nyheter Hade karaktären av en avrättning, menar tingsrätten En 22-årig man sköts till döds på busstorget vid Sollentuna centrum mitt på ljusa dagen den 6 februari i fjol. Nu har en 37-årig man dömts till fängelse på livstid för mord och grovt vapenbrott.måndag 18/1 11:32