Hopp i världsklass av Fabian på Tibblevallen

Höga höjder låg i luften för Fabian Delryd inför helgens Täby Open hemma på Tibblevallen. Men höjdhoppsstjärnan från Täby IS överträffade alla förväntningar då han höjde sitt personliga utomhus från 2.26 till 2.33.

  • Publicerad 09:01, 21 maj 2018

– Målet för dagen var helt klart 2.30. Det har känts väldigt bra på träningen på sistone och när jag vaknade i morse kände jag även att dagsformen var god! säger Fabian Delryd till Friidrottsförbundets hemsida.

Det syntes också direkt när Fabian Delryd gick in i tävlingen på 2.11 och tog all höjder ända upp till 2.27 utan problem. Han klarade även den höjden, dagens första personliga rekord, i första försöket.

Delad världstvåa i år

På 2.30 rev han först då han kom fel till ribban, men i andra försöket flög Fabian över med flera centimeters marginal. Han blev därmed Sveriges sjätte 2.30-hoppare genom tiderna och förste svensk över 2.30 sedan Linus Thörnblad 2010.
Trots det kunde Fabian Delryd ladda om och klara även 2.33 – ett resultat som innebär att han är fjärde svensk genom tiderna och delad världstvåa i år.

Svårt ladda om för 2.36

Ribban höjdes även till 2.36 men då märktes en liten reaktion. Första försöket var hyfsat, andra lite bättre men utan att vara nära, och i tredje sprang han under ribban.
– Det blev en liten urladdning efter 2.33. Målet var ju 2.30 så jag var nog inte riktigt mentalt redo för att hoppa på 2.36, säger Fabian Delryd.