Honungsfest för biodlare på Bro Park blev succé

Förra helgen korades den godaste honungen i Uppsala läns biodlardistrikt på Bro Park. – Det blev succé, säger Karina Karlsson, som själv ställde upp med sin honung från Ålbrunna gård i Bro.

  • Publicerad 17:26, 17 jan 2017

Folk från hela Uppland samlades på Bro Park för denna årliga tävling. 23 biodlare från Uppsala län, Håbo och Upplands Bro deltog i provningen.

I år var det Bro Håbo Biodlarförening som höll i den och kockarna Ulrika och Carina Brydling var provsmakare och domare.

Under tiden Ulrika och Carina Brydling smakade de tolv olika tävlingsbidragen fick biodlarna lunchbuffé på Bro Park Krog. Sedan avslöjades resultaten.

”Citrusfrisk och krämig”

Klas Olof Ohlsson från Tillinge i Enköping kammade hem förstapriset. Ulrika och Carina Brydling upplevde hans honung som citrusfrisk och krämig.

– Det känns jätteroligt att Klas Olof vann. Han har varit mentor för många, säger Karina Karlsson.

Poängen som systrarna Brydling delade ut resulterade i en andraplats för Richard Hammarström från Skokloster, medan tredjeplatsen fick delas av inte mindre än fem personer. Karina Karlsson var en av dem. ”En tydlig doft av skog”, löd en del beskrivningen av hennes honung.

– Jag bryr mig inte om placeringen. Det var så många fina honungar med och det är ju en smaksak. Sedan har man ju så många olika honungar själv, så det var svårt att välja vilken man ska ställa upp med. Jag valde den jag själv tycker är godast, säger Karina Karlsson.

Hon känner att dagen blev en succé.

– Det var fantastiskt roligt, och kul att få se Bro Park inifrån. Lite kul är att man faktiskt ser mina bikupor därifrån, om man tittar med kikare.

Energijätte tar höjd för kraftiga vindar

"Vi ser över tillgången till montörer och tekniker" I ett pressmeddelande meddelar energiföretaget Eon att man höjer sin beredskap i Stockholms län i och med SMHI:s varning om kraftiga vindar under natten mot torsdag.onsdag 19/1 14:20

Tjugo personer borta från Finnstaskolan

Rekordhög sjukfrånvaro inom skolan: "Det finns inga vikarier" Covid-19 och den rekordsnabba spridningen av omikronvarianten har drabbat Upplands-Bros skolor och förskolor hårt. Just nu är en omfattande del av skolpersonalen hemma i sjukdom eller i karantän.måndag 17/1 17:04