Honungsfest för biodlare på Bro Park blev succé

Förra helgen korades den godaste honungen i Uppsala läns biodlardistrikt på Bro Park. – Det blev succé, säger Karina Karlsson, som själv ställde upp med sin honung från Ålbrunna gård i Bro.

  • Publicerad 17:26, 17 jan 2017

Folk från hela Uppland samlades på Bro Park för denna årliga tävling. 23 biodlare från Uppsala län, Håbo och Upplands Bro deltog i provningen.

I år var det Bro Håbo Biodlarförening som höll i den och kockarna Ulrika och Carina Brydling var provsmakare och domare.

Under tiden Ulrika och Carina Brydling smakade de tolv olika tävlingsbidragen fick biodlarna lunchbuffé på Bro Park Krog. Sedan avslöjades resultaten.

”Citrusfrisk och krämig”

Klas Olof Ohlsson från Tillinge i Enköping kammade hem förstapriset. Ulrika och Carina Brydling upplevde hans honung som citrusfrisk och krämig.

– Det känns jätteroligt att Klas Olof vann. Han har varit mentor för många, säger Karina Karlsson.

Poängen som systrarna Brydling delade ut resulterade i en andraplats för Richard Hammarström från Skokloster, medan tredjeplatsen fick delas av inte mindre än fem personer. Karina Karlsson var en av dem. ”En tydlig doft av skog”, löd en del beskrivningen av hennes honung.

– Jag bryr mig inte om placeringen. Det var så många fina honungar med och det är ju en smaksak. Sedan har man ju så många olika honungar själv, så det var svårt att välja vilken man ska ställa upp med. Jag valde den jag själv tycker är godast, säger Karina Karlsson.

Hon känner att dagen blev en succé.

– Det var fantastiskt roligt, och kul att få se Bro Park inifrån. Lite kul är att man faktiskt ser mina bikupor därifrån, om man tittar med kikare.

”Avlasta Granhammarsvägen oavsett”

Så ska trafikökningen hanteras i Upplands-Bro Det råder politisk enighet om att Granhammarsvägen måste avlastas med en ny anslutningsväg mellan Kockbacka trafikplats och Brunna logistikområde.fredag 26/2 17:16

Pepparsprejman greps i Kungsängen

Gjorde våldsamt motstånd vid stationen. En man med pepparsprej gjorde våldsamt motstånd då polisen kom till Kungsängens station under förmiddagen på fredagen. Mannen greps och är nu misstänkt för flera brott.fredag 26/2 11:23