Paul Gustafsson (M), utbildningsnämndens ordförande, Fredrik Nordvall, utbildningschef, Marika Löf, vinnare av Pedagogiska priset 2021/2022, Hans Åberg (L), 1:e vice ordförande utbildningsnämnden och Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande utbildningsnämnden. Foto: Upplands-Bro kommun

Hon tilldelas årets pedagogiska pris

Marika Löf, lärare på Lillsjöskolan i Upplands-Bro, tilldelas kommunens pedagogiska pris för läsåret 2021-2022.

  • Publicerad 15:35, 19 jun 2022

Marika Löf får priset för sitt arbete inom verksamheten Fyren som är en kommungemensam grupp där elever i behov av extraordinärt stöd får sin undervisning.

– Jag är så glad och rörd, det här verkligen en bekräftelse på att det arbete vi gör varje dag ger resultat, säger Marika Löf, i en kommentar.

Det var under fredagen den 17 juni som politiker från utbildningsnämnden tog sig till Lillsjöskolan för att gratulera och dela ut priset till Marika Löf.

– Du har gjort en fantastisk insats Marika. Lika viktigt är att hela Lillsjöskolan är ett så bra team, för det lägger grunden för ett bra jobb för dem vi arbetar för – våra elever, säger utbildningsnämndens ordförande Paul Gustafsson (M).

Utöver heder och ära fick årets vinnare en prischeck på 30 000 kronor som kommer att användas till verksamhetens fortsatta arbete.

Del av motiveringen:

”På Fyren, som är en kommungemensam resursgrupp i Upplands-Bro kommun, bedrivs en fantastisk undervisning som genomsyras av kvalité, lustfyllt lärande och social samvaro. Marika har genom sin skicklighet skapat en kravanpassad, tydlig, lustfylld och flexibel undervisning med hög kvalité som möter elevernas behov av extraordinärt stöd".

Källa: Upplands-Bro kommun

Oklar orsak till stort strömavbrott

16 000 kunder drabbades under måndagen Håbo och Upplands-Bro drabbades av ett stort strömavbrott. Ännu vet leverantörerna inte exakt vad som hänt.tisdag 28/6 17:26

Han får Fridegårdspriset

Kjell Johansson är en flera gånger prisad författare. Nu får han ytterligare ett. Johansson har utsetts till årets mottagare av Jan Fridegårdspriset.fredag 24/6 8:15