Hon tar #metoo till Plattan

Kampanjen #metoo har de senaste dagarna gått varm i sociala medier. Till helgen tar den steget från Internet ut på gator och torg. – Jag hoppas att vi ska samlas flera tusentals kvinnor. Det här får inte sluta med en hashtag. Ju fler vi är desto mer påverkar vi, säger Vasastadsbon Gabriella Ohlzon.

  • Publicerad 21:02, 18 okt 2017

Den som använder sig av sociala medier har de senaste dagarna knappast undgått hashtagen #metoo (me too). Under den rubriken har kvinnor vittnat om hur de utsatts för sexuella trakasserier och övergrepp.

Redan har kampanjen tagit sig in i fikarum och till helgen tar kampanjen ytterligare ett steg. På söndag mellan klockan 11-14 hålls en manifestation på Sergels torg.

Gabriella Ohlzon är initiativtagaren bakom sammankomsten på Plattan.

– Jag precis som många andra har lagt märke till kampanjen som spridits över hela världen. Sprunget ur metoo vill vi samlas och synliggöra strukturella problem som berör kvinnors rättigheter i världens mest jämställda land.

I skrivande stund är över fyratusen personer på Facebook intresserade av evenemanget.

– Jag hoppas att vi ska samlas flera tusentals kvinnor. Det här får inte sluta med en hashtag. Ju fler vi är desto mer påverkar vi.

Nu vill hon att även offentliga personer ska göra plats i kalendern och dyka upp på söndag.

– Vi hoppas på att få dit artister, politiker och andra personer. Det är dags att vi höjer våra röster!