Poddpremiär. Hemma i villan i Långbro ska frilansjournalisten Enikö Arnell-Szurkos börja podda om livet i Älvsjö. Foto: Privat & Elsa Frizell

Hon startar lokal podd om Älvsjö

Lokala kändisar, snackisar på stan, historiska hus. Snart startar Älvsjöbon och frilansjournalisten Enikö Arnell-Szurkos en podd om livet i stadsdelen.

  • Publicerad 14:39, 14 jan 2020

Hallå där Enikö Arnell-Szurkos, som just nu bygger en poddstudio i sitt hus i Långbro. Vad ska hända där?

– Här ska jag varannan vecka ta emot en gäst, gärna en Älvsjökändis. Det kan vara en kändis i bred bemärkelse eller en Älvsjöprofil som är engagerad lokalt. Sen ska jag varannan vecka göra mer klassiska reportage där jag går ut på fältet för att lyfta lokala ämnen som jag eller lyssnarna tycker är intressanta.

Du vill podda om Älvsjö för att du förälskat dig i området. Varför är du kär i stadsdelen?

– Jag flyttade hit för ett och halvt år sen då vi köpte vårt hus. Jag och min man har bott i Enskede tidigare men vi ville starta om i ett nytt område när vi gifte oss och flyttade ihop. Jag trivs så bra i mitt hus men vill också utforska stadsdelen mer. Vi har inga småbarn längre så därför har jag ingen naturlig väg in i området, men jag har förälskat mig i blandningen av natur och kultur med Långsjön, skogen och den gamla bebyggelsen.

Kan du avslöja något om vilka gäster eller ämnen som kan bli aktuella?

– Lisa Förare är min första gäst. Det var rätt givet. Jag känner henne lite grann och hon bor i Älvsjö har skrivit en skräckroman som utspelar sig här. Sen är jag jätteintresserad av Röda stugan i Älvjsöskogen och alla hundraåriga hus som finns i området. Mitt hus till exempel är från 1908. Det vore också otroligt roligt om Älvsjöborna blir delaktiga i projektet och kommer med input.

När kommer första avsnittet?

– I mitten av februari hoppas jag. Det kommer att handla om vem jag är, varför jag gör Älvsjöpodden och om lokaljournalistik.

Premiär i februari

Vad: En ny lokal podd, Älvsjöpodden, har premiär i mitten av februari.

När: Ett nytt avsnitt kommer läggas upp varje fredag.

Hur: Håll koll på https://www.facebook.com/alvsjopodden/

Tipsa: Vad vill du att podden ska ta upp? Mejla tips till eniko.arnell.sz@gmail.com

Visa merVisa mindre