Nytänk. Anna-Carin Cruse Tönne saknade julmarknaderna i Norrort och valde att skapa en ny – på Facebook.

Hon startar en digital julmarknad

De flesta evenemang ställs in på grund av pandemin. Det fick Täbybon Anna-Carin Cruse Tönne att tänka digitalt. Nu har hon startat en coronasäker julmarknad.

  • Publicerad 08:00, 22 dec 2020

På flera håll i Norrort brukar julmarknaderna poppa upp i dessa tider. Men år lyser de med sin frånvaro på grund av pandemin. Täbybon Anna-Carin Cruse Tönne fick en idé för att hjälpa de lokala handlarna.

På Facebook har hon i veckan startat gruppen ”Julmarknad Norrort 2020".

– Ja kom på idén för jag tycker att det är så tråkigt utan julmarknader och jag tyckte synd om småföretagare, det är en sorg att vi inte kan få samlas, säger hon.

Hoppas på fler medlemmar

Gruppen finns till för alla dem som i vanliga fall brukar sälja sina alster på torg och i bodar. I skrivande stund kan man bland annat hitta glögg, tavlor och sockor i gruppen. Vill man handla tar man själv kontakt med säljaren.

– De som står på marknader i vanliga fall är fantastiskt kreativa människor som brukar bunkra upp inför julmarknaderna, i år har de ingen plattform att sälja allt på. Målet med gruppen är helt enkelt att det ska vara en plats där köpare och sälja hittar varandra, säger Anna-Carin Cruse Tönne.

Hon hoppas på att fler personer ska ansluta till gruppen och välja lokala klappar under granen.

– Ja hoppas att gruppen ska växa jättemycket och att det ska skapa julkänsla hos folk. En modern knallemarknad, coronastyle, säger hon.

Digitalt. Såhär såg det ut på julmarknaden på Täby torg tidigare. Nu får Täbybor i stället besöka marknader digitalt. Foto: Läsarbild

Vill du sälja på julmarknaden?

Ansök om medlemskap gruppen ”Julmarknad Norrort 2020" på Facebook.

Dela din sida och lägg upp förslag på det du säljer i kommentarerna.

Du måste sälja saker som skulle passa på en julmarknad.

Visa merVisa mindre