Den mörka lägenheten är fylld av doft av rökelse. I hörnet står en julgran och lyser i neonfärger, och runt om sprids ett mjukt ljus från tistlar, björkris och flaskor som reflekteras i uv-lamporna i taket.

Mitt i är hemma hos Södermalmsbon Malin Trollsås, som sedan början av pandemin långsamt förvandlat sin lägenhet till någon form av neonparadis.

När staden, i våras, började stänga ned ville Malin skapa en egen nattklubbskänsla i sitt hem.

– Jag hade också tråkigt på mitt jobb som it-konsult, och kände att jag inte fick ut något kreativt av det, säger Malin Trollsås.

En egen lekplats

Så Malin började måla saker hon hittat i naturen – pinnar, kvistar, ris – och saker hon hade hemma i fluorescerande färg. När hon sedan köpte uv-lampor blev känslan komplett.

– Det jag gillar med den här världen, är att oavsett hur mörkt allting är, kan man tända uv-ljuset, sätta på bra musik och dansa och måla i det. Ens humör vänder direkt, säger Malin.

Det blir lite också som att ha tre hem beroende på vilka lampor som är tända, menar Malin; ett i vanligt ljus, ett i uv-ljus och ett med bara självlysande färg.

Vill inspirera andra

Nu har Malin sagt upp sig från sitt jobb som it-konsult och studerar istället projektledning.

– Det är så skönt, det passar mig mycket bättre. Jag vill skapa upplevelser för folk, och göra det som kommer mig för.

Malin hoppas att hennes hem kan inspirera andra att komma i kontakt med sin kreativa sida. För att nå dit har Malin några tips.

– Alla kanske inte vill ha pinnar i taket, men det finns inget rätt och fel. Gör bara. Försök tänka som ett barn, tänk bort gränser. Allt man gör behöver inte ha ett tydligt mål eller syfte, utan gå på känsla och ha kul.