Hon skänker decembers arvode till Musikhjälpen

Nu drar Musikhjälpen i gång. Tre kända programledare stängs in i en bur utan fast föda, för att samla in pengar till förmån för personer med funktionsnedsättningar i fattiga länder. En som vill vara med och bidra är Sara Ridderstedt (MP).

  • Publicerad 20:03, 10 dec 2018

– Jag gillar det här formatet, med musik som gör nytta. Det gör att unga får upp ögonen för temat, säger Sara Ridderstedt (MP), gruppledare.

Vill att fler hänger på

Därför skänker hon nu för fjärde året i rad sitt arvode för politiska sammanträden under december månad. Nu uppmanar hon andra politiker att hänga på.

– Jag har gjort det till en grej att skänka bort december månads ersättning till Musikhjälpen. Jag känner mig trygg med Radiohjälpen.

De som bidrar har möjlighet att önska låtar.

– Just nu lyssnar jag mycket på country och bluegrass, Spinning Jennies och David Ritschard & Krokodiltårarna.

I år spelas programmet in i Lund och det leds av artisten Daniel Adams-Ray, radioprofilen Farah Abadi och skådespelaren William Spetz. De är inlåsta i 144 timmar i en glasbur och samlar in pengar tillsammans med svenska folket – denna gång till förmån för personer med funktionsnedsättningar i fattiga länder.

Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Hur bra är Upplands-Bro kommun på att hjälpa personer med funktionsnedsättningar? 

– Det finns ett tillgänglighetsråd, som arbetar med frågor som berör personer med funktionsvariationer. Under förra mandatperioden fick dessutom sommarjobbare undersöka tillgängligheten i kommunens lokaler. För den tidigare koalitionen har de här frågorna prioriterats, säger Sara Ridderstedt (MP).

Anställdas larm inifrån församlingen: "Kyrkoherden fryser ut och skäller på medarbetare”

✔ Facket: ”Agerar det kraftfullaste vi kan” ✔ Anmälan till Arbetsmiljöverket Tystnadskultur, hög personalomsättning och en kyrkoherde som kränker, fryser ut och skäller på medarbetare. Sådan är situationen inom Kungsängens församling enligt anställda som nu slår larm.fredag 4/12 14:06

Nu drar ryttarföreningens verksamhet igång igen

Innertaket säkrat efter stormen. Två veckor har gått sedan stora delar av taket på ridhuset hos Upplands-Bro ryttarförening blåste av till följd av den hårda vinden. Verksamheten blev tvungna att stänga till följd av händelsen – men...onsdag 2/12 13:49