Östermalmsbon Emelinn Heikkinen ordnar ritklubb för alla åldrar. Här med Natalie och Sofia Frohm. Foto: Linda Gren

Hon samlar Östermalm – för att rita ihop

Varje tisdag samlas ett trettiotal personer i alla åldrar i Beckmans lokaler vid Stureplan – för att rita tillsammans.

  • Publicerad 11:30, 8 feb 2018

Östermalmsbon Emelinn Heikkinen studerar visuell kommunikation på Beckmans. Hon går sin sista termin och det var i höstas som hon startade Ritklubben.

– Jag ville skapa en plattform för alla som behöver, dit alla är välkomna. Det är härligt att sitta tillsammans, det blir en fin stämning och man kan utbyta idéer. Det kan vara så tråkigt att sitta hemma själv, säger Emelinn Heikkinen som har ritat så länge hon kan minnas.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vad jag än ska göra så börjar jag med att rita, även om det handlar om en skrivuppgift. Det är ett så bra sätt att bearbeta saker på.

Varje gång kommer mellan 25 och 30 personer till mötena – barn, unga, vuxna, gamla.

– Vi har mycket plats och blir vi fler kan vi använda aulan också, säger Emelinn Heikkinen som tatuerar och frilansar som som illustratör vid sidan av sina studier.

Nu blir Ritklubben en del av hennes examensarbete och i tisdags var första träffen för säsongen. Två som kom för första gången var Anna Carlsson och Johanna Jonasson.

– Vi såg en post på Instagram och lockades. Vi har inte ritat i grupp förut, men det är ofta man sitter hemma på kammaren och gör det. Här kanske man kan inspireras av all kreativitet.

Ibland har Ritklubbens träffar olika teman och Emelinn Heikkinen bjuder in olika gäster. Till exempel har det varit serietema.

– Då var serietecknaren Erik Svetoft här och vi gjorde serier i olika former, säger Emelinn Heikkinen.

När Östermalmsnytt besöker klubben är det inget särskilt tema.

– Jag har varit här förut. Det är väldigt avslappnande, att bara få komma hit och göra vad man vill. Man får många idéer från andra, säger Natalie Frohm, som är kusin till Emelinn.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Alla är välkomna och det är gratis att delta i Ritklubben. Foto: Linda Gren