Louise Pettersson längtar efter att möta Sollentunaborna. Foto: Läsarbild Pressbild

Hon öppnar kafé vid Silverdals torg efter årsskiftet

Alla som bor kring Silverdals torg kommer från och med början av nästa år få stifta bekantskap med ett nytt kafé. Då slår Louise Pettersson upp dörrarna till Sthlm Ganache Bakery.

  • Publicerad 11:38, 10 dec 2019

Efter 20 års arbete inom vården kände Åkersbergabon Louise Pettersson att det var dags för någonting annat – vid årsskiftet öppnar hon kafé, på Silverdals torg.

– Det här är helt nytt för mig att slänga mig in i den här branschen, säger Louise Pettersson och låter förväntansfull.

På Silverdals torg 2-4 kommer Louise slå upp portarna efter nyår. Foto: Pressbild

Men Ganache, är det ett chokladkafé som du har på gång?

– Ganache är chokladkräm som det så fint heter. Det klingade fint och lät bra när jag spånade. Det här är ett vanligt kafé med lättare luncher och bakverk.

Den nyblivna kaféägarinnan berättar att hon kommer baka en del själv – bullar och moussebakelser.

Gamla jobbet inspirerade till det nya

Inspirationen som lätt fram till att Louise valde att ta steget är delvis jobbtryggheten hon nu lämnat.

– Sen har jag mer och mer fastnat för det här med att baka. Jag märker hur mycket glädje som är förknippat med fika och mat, särskilt när jag jobbat inom äldreomsorgen.

Efter 20 år inom vården tyckte Louise Pettersson att det var dags för någonting annat. Foto: Pressbild

Konditorutbildning och ”hobbybakande”

Louise berättar att hon gått en konditorkurs på tio veckor. Innan dess har det blivit en hel del ”hobbybakande” hemma till hennes fyra egna barn och två bonusbarn.

– Nu blir det hårt arbete och långa dagar till en början, tills jag har råd att anställa någon. Min sambo är också egenföretagare och jag har inspirerats mycket av honom.

Då öppnar Sthlm Ganache Bakery

En invigning är planerad till 4 januari 2020, klockan 13–15. På Louise låter det som att allt kommer vara klart i tid och att hon då kommer vara redo att möta fikasugna Sollentunabor.

– Det ligger väldigt centralt mitt i ett bostadsområde med 1 000 bostadsrätter, och det byggs även mycket. Mitt kafé ligger också väldigt nära en skola, så det kommer nog bli bra det här, säger Louise Pettersson.


 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Socialnämnden stöttar organisationer som stöttar

Nyheter Elva organisationer får totalt 1,8 miljoner kronor Socialnämnden i Sollentuna har beslutat stödja flera organisationer i det civila samhället som bidrar till viktig verksamhet inom socialnämndens område. Sammanlagt har 1,8 miljoner kronor fördelats...fredag 22/1 14:15

Elbilar inte enda lösningen när transporterna ökar

Nyheter Här är regionens önskelista till regeringen En fordonsflotta på el löser inte Stockholms ökande behov av transporter. Det krävs satsningar på kollektivtrafik och cykelvägnät också. Det skriver Region Stockholm inför regeringens kommande...fredag 22/1 11:50

Glädjande statistik: Fortsatt fallande coronakurva

Nyheter Lägsta antalet nya fall på fyra veckor I vecka 2 konstaterades 118 nya coronasmittade i Sollentuna Det är det lägsta antalet på fyra veckor.torsdag 21/1 14:27