Jennifer Lagerström öppnar snart garnbutiken Cozibel på Sankt Eriksgatan 48. Foto: Pekka Pääkkö

Hon öppnar garnbutik på Kungsholmen

Mängder av garn – för både stickproffsen och nybörjarna. Äldre som unga. Dessutom kurser, stickkaféer och föreläsningar när restriktionerna lättas. Snart öppnar Jennifer Lagerström sin stickdröm på Kungsholmen.

  • Publicerad 11:00, 15 nov 2020

Det fixas och fejas i den före detta reggae-butiken på Sankt Eriksgatan 48 inför öppningen 28 november. För istället för jamaicanska softa toner väntar mängder av mjuka kvalitetsgarner, mönster och tillbehör när Jennifer Lagerström snart slår upp portarna för garnbutiken Cozibel.

Trenden: Söderort har drabbats av stickfeber

I drygt ett år har hon, vid sidan av jobbet som administratör vid Nynäshamns kommun, drivit en webbshop för garner – och nu är det dags att ta nästa steg och öppna butik.

Hon har tagit tjänstledigt på halvtid för att förverkliga sin dröm.

– Det är en dröm jag har haft i jättemånga år. Jag har alltid stickat och det har vuxit sig starkare med åren. Nu kände jag bara att jag ”måste göra det”, säger hon,

Att det blev Kungsholmen är ingen slump då hon tidigare bott i bland annat Fredhäll. Enligt henne saknas det något liknande i stadsdelen sedan Garnverket la ner för några år sedan.

– Jag har kontakt med hon som drev det, som är grossist nu och hon är som min mentor. Jag har kikat en del på andra stadsdelar men det kändes inte som att något liknande fanns här. Jag känner mig hemma på Kungsholmen.

Hon satsar på ”noga utvalda garner av hög kvalitet med omsorg av djur och natur” och hoppas locka alla möjliga olika kunder, både äldre mer erfarna stickare och unga.

– Jag kommer vara återförsäljare för ett engelskt märke som riktar sig mot den yngre generationen så det är kul. Det kommer vara ett noga utvalt sortiment, säger hon.

Dessutom planerar hon för att erbjuda stickkurser, stickkaféer och föreläsningar om sticktekniker, garnsorter med mera tillsammans med leverantörer. När väl restriktionerna och läget kring coronapandemin lättar. För intresset för stickning är stort och ökar enligt Jennifer.

– Det är kanske inte världens bästa tider att öppna i kanske men å andra sidan har intresset för stickning ökat väldigt mycket, säger hon.

– Och just det här med en riktig butik, där man kan klämma och känna, är en helt annan grej än att handla från en webshop, även om det har ökat. Man märker att människor har det behovet.

Det är kanske inte världens bästa tider att öppna i, men å andra sidan har intresset för stickning ökat väldigt mycket, säger Jennifer Lagerström. Foto: Pekka Pääkkö

Nyöppnat

Vad: Cozibel, ny garnbutik

Var: Sankt Eriksgatan 48

När: Öppnar 28 november. Preliminära öppettider: Tisdag, torsdag: 11-18, onsdag: 11.30-18, fredag: 11-17, lördag: 10-15. Söndag och måndag stängt.

Visa merVisa mindre