KONSTNÄR. Amara Por Dios ligger bakom det nya konstverket på Kronobergsgatan. Foto: Per Brandt

Hon målar nya graffitin på Kronobergsgatan

En ”totempåle med många färgglada ansikten” singerat Amara Por Dios. Nu har väggen på Kronobergsgatan bytt skepnad igen.

  • Publicerad 16:08, 25 maj 2016

Väggen på Kronobergsgatan har blivit ett populärt inslag i stadsdelen för många oc har sedan 2008 bytt utseende med jämna mellanrum. Den blev även stadens första lagliga graffitivägg när nolltolerensen slopades för två år sedan.

Senast var det graffitiikonen Ikaroz verk "Laugh now, cry later" som prydde väggen, som är ett samarbete mellan Kollektivet Livet och fastighetsägaren Atrium Ljungberg. Nu är det dags igen. Även denna gång blir det en färgexplosion när Amara Por Dios har målat det trettonde verket på väggen. Ikväll, onsdag, eller imorgon är tanken att det blir färdigt.

- När jag såg väggen såg jag vilket motiv jag ville göra. Det är många ansikten och min första tanke var att den var som en totempåle. Verket heter blod, svett och tårar, och det symboliserar min resa som konstnär och även den tid som krävts för att komma dit vi är idag inom streetart, säger konstnären själv.

Målade på Kolingsborg

Amara Por Dios var även en av de konstnärer som medverkade i det uppmärksammade konstprojektet på Kolingsborg innan rivningen förra året. De senaste tre åren har hon bott i London eftersom streetart-scenen och tillgången till ytor att måla på är mycket större där. Men hon gillar utvecklingen i Stockholm där fler lagliga väggar är på gång, bland annat utreds det på Kungsholmen.

- Jag hoppas det blir fler permanenta väggar, det är synd om man lägger ner mycket tid och så försvinner det efter ett tag. Men jag är glad att jag får chansen att måla här, man får ta så mycket bilder man kan, säger Amara Por Dios.

Hon hoppas många ska gilla den nya målningen.

- Jag vill att man ska bli lite mer glad när man ser den, det är mycket färg och jag hoppas de flesta gillar den. Jag har fått många positiva kommentarer nu när jag har målat.