Hon lyckas med hundlydnad i Lövsättra

2018 blir ett historiskt år både för Michelle Holmlund och för hundsporten lydnad. Ingen har tidigare lyckats kvala in med två hundar till landslaget. – Det betyder allt, säger vinnarskallen från Danderyd-Täby Brukshundsklubb i Lövsättra. Nu gör hon sig redo för Nordiska mästerskapen.

  • Publicerad 14:01, 31 okt 2018

Kan du få din hund att lägga sig ned när du säger ”ligg” men inte så mycket mer? Då sysslar du med vardagslydnad. Michelle Holmlund som tävlar i lydnad har tio moment som hon tränar med sina två bordercollies Kellie och Peak, till exempel ”Sändande till rutan” som Mitt i:s fotograf har filmat (se nedan).

Man måste ha en vilja av stål

Michelle Holmlund

 

Kellie är 6 år och Peak 3 år och båda är bordercollies.

– Kellie är mer allvarlig och Peak mer en pajas. Men båda älskar att leka, vilket är grunden i hundträning. Utifrån det har vi utvecklat våra tricks. Det är inte militäriskt som det kanske var på 60-talet, säger hon efter ett träningspass på Danderyd-Täbys Brukshundsklubb

Topp tre i landet

Under året som gått har Michelle tagit både Kellie och Peak till toppen på sportens rankningslista. Därmed blev hon dubbelt uttagen till landslaget och i november åker alla tre till Nordiska mästerskapen i Värnamo.

Ingen annan har lyckats kvala in två hundar till landslaget

Michelle Holmlund

– Det betyder allt! Det är det jag satsat på. Ingen annan har lyckats kvala in två hundar till landslaget samtidigt. Som i alla sporter så krävs det mycket hjärta och ansträngning att ta sig dit. Vi brukar skoja i min träningsgrupp att man ska ha pannben. Man måste ha en vilja av stål helt enkelt, säger hon.

Nästa mål är att kvala in till nästa års VM som går i Tjeckien. 

Michelle Holmlund med Peak och Kellie i Lövsättra i Vallentuna där Danderyd-Täby Brukshundsklubb har sin träningsgård.

Parallellt med årets tävlingsframgångar har Michelle fått mer att göra som hundinstruktör. Många anmäler sig till hennes kurser på Norra Stockholms hundcenter i Arninge.

– Folk är nyfikna på mitt framgångskoncept. Det är kul att coacha människor i allmän lydnadsträning och träningen ger många hundar ett roligare liv.

Fakta

Det här är Michelle Holmlund

Ålder: 26 år

Bor: Täby, uppvuxen i Sollentuna

Gör: Pluggar digital marknadsföring, jobbar som hundinstruktör och tränar tävlingslydnad för klubben Danderyd-Täby Brukshundsklubb.

Aktuell: Tävlar i Nordiska mästerskapen i lydnad, som går i Värnamo 30 november – 2 december, med båda sina hundar.

Motto: ”Våga vilja vinna”

 

Visa merVisa mindre