Foto: Privat

Hon lockar artisterna till Kungsängen

Det blir fina artist­- besök i Upplands-Bro i sommar. Lilié Biskops- dotter ordnar konserter i sin lada.

  • Publicerad 08:28, 15 jun 2020

Jag ska försöka få ihop det så att jag sjunger
en låt med varje artist.

Sedan corona greppade tag om världen har många branscher haft det tufft. Det gäller inte minst artisterna. När inte fler än femtio personer får samlas på en och samma plats blir det inte mycket utrymmet till spelningar. Det betyder dock inte att det är omöjligt. Det insåg Lilié Biskopsdotter som äger och driver Liliés Café i Ladan på Öråkers gård i Kungsängen.

– Jag hittade en artistförmedlare som gjorde reklam för coronakonserter, säger hon.

På den vägen är det och nu kommer det bli finbesök i ladan under sommaren. Stjärnor som Patrik Isaksson, Timo Räisänen och Chris Kläfford kommer alla att uppträda vid olika tillfällen.

– Det är som sagt bara tillåtet med femtio personer så det kommer att vara väldigt intimt. Jag har fått alkoholtillstånd till de här kvällarna så det blir såväl bar som grill, säger Lilié som inte bara ser fram emot att få välkomna besökarna och de som ska uppträda utan även möjligheten att själv få ta plats på scenen.

– Jag sjunger också så jag ska försöka få ihop det så att jag sjunger en låt med varje artist. Kanske att det blir en duett. Dessutom kommer jag att köra förband till alla artister.

Det inleds den 27 juni då Caroline af Ugglas uppträder och sedan är det Ulf Nilsson den 11 juli. Därefter rullar det på fram till den 29 augusti då Patrik Isaksson avslutar sommarens spelningar. Det betyder dock inte nödvändigtvis att det blir sista gången det blir den här typen av konserter.

– Det här känns jättekul. Mitt mål med mitt
kafé var att jag skulle öppna en pub och ha musikkvällar. Det blev väldigt stort nu, men jag hoppas kunna fortsätta med det här sedan. Det finns till exempel en stor vind som står helt tom där man skulle kunna ha julkonserter.

Konsertdatum

27 juni: Caroline
af Ugglas.

11 juli. Ulf Nilsson.

25 juli: Chris Kläfford.

8 augusti: Timo Räisänen.

29 augusti

Visa merVisa mindre

BLÅLJUS: Hundattack, kvinnomisshandel och singelolycka

En femåring bets av en hund då han var ute och cyklade. En kvinna blev slagen av en man hon lever i en relation med. Och en påverkad man i 20-årsåldern köäde i diket. Där är något av blåljusrapporten...tisdag 29/9 10:36

Här är kommunens konstutställning

Ska marknadsföra Upplands-Bro som arbetsgivare 103 605 kronor. Så mycket har skattebetalarna fått betala för kommunens nya foto- och videoutställningen ”#viärupplandsbro” som under september mött konsthallens besökare på kulturhuset i Kungsängen.tisdag 29/9 10:00