Sundbybergs stad har tidigare förärat förmågor som Agnes von Krusenstjerna, Daniel Sjölin och Hillevi Wahl med litterära skyltar.

Till detta gäng har alltså Gunnel Arvidsson nu sällat sig.

– Jag är väldigt stolt naturligtvis och känner mig mycket hedrad av min kommun och hemstad. Att få ett erkännande i sin hemort, det är extra gott, säger hon.

Lägenheten på Fredsgatan flyttade hon till redan 1975. Inte underligt då att diktandet har färgats av Sumpans miljöer, däribland Lötsjön som skylten har satts upp vid.

Målar också

Även i Gunnels akvareller tar hemstaden plats. För ja, både måleri och poesi har hon hunnit med genom åren.

– Det var mycket som hände i mitt liv och jag var tvungen att börja om på något vis. Då fick jag ett råd av en läkare som sade att jag skulle köpa akvarellblock och färger. Sedan växte det fram.

https://www.mitti.se/nyheter/susanne-har-skrivit-over-3-100-dikter/repvba!BCuSP4Uy1RqqC4bqUogRRw/

När det gäller sinnet för språk har hon delvis sitt tidigare jobb som sekreterare att tacka. Hon tror också att hennes förmåga att uppfatta situationer känslomässigt går hem bland läsarna.

– Det är det jag har som utgångspunkt för mitt skrivande, att det ska uttryckas distinkt men ändå på ett allmänt sätt.

Och hädanefter kan alltså flanörer bekanta sig med Gunnel Arvidsson vid Lötsjön – denna viktiga inspirationskälla som hon har sett förändras sedan sjuttiotalet.

– Det har blivit som en urban stadspark. Förut var det som ett litet hörn som låg för sig självt, det var väldigt avslappnat. Nu har alla spänst i steget, säger Gunnel.