I början av 2010-talet hade Rebecca Brage ingen tanke på att driva ett konto för matinspiration på Instagram. Genom jobbet åt hon ute fem dagar i veckan, men hade inget större matintresse. Allt det förändrades när hon slutade röka.

– Då började jag istället tänka på mat hela tiden. Det var som att jag bytte ciggen mot mat, säger Rebecca Brage.

Matintresset utvecklades och mynnade ut i Instagramkontot Stockholmfood, där hon delar med sig av restaurang- och mattips.

Sedan starten 2014 har kontot växt stadigt. Idag har Rebecca 63 000 följare, och kontot har blivit hennes heltidsjobb.

Breddar utbudet

Tanken på att också starta en hemsida har funnits länge, berättar Rebecca.

– Instagram kändes lite osäkert och tillfälligt, så jag hade tankar på att också flytta över till en sajt. Men jag hade inte tid.

Så kom corona, och Rebecca fick plötsligt tid till att ha tag i hemsidan på riktigt – och nyss blev den klar.

Sajtens huvudfokus ska vara guider, menar Rebecca.

– Jag får hur mycket frågor som helst om tips på restauranger, och folk gillar mina tips. Så målet är att hjälpa folk hitta rätt så de får härliga matupplevelser.

Smått och gott

Ambitionen är att sajten också ska fyllas med nyheter om restauranger, recept från krögare, kändisars favoritkrogar och en dryckessida.

– Men hjärtat ska vara guiderna, säger Rebecca Brage.

De som vant sig att se Rebeccas bilder i sitt Instagramflöde kan vara lugna – kontot kommer fortsätta vara aktivt.