Letandet efter nallar fortsätter för Maja Höglund och hennes två barn. Foto: Läsarbild Privat

Hon har startat en teddybjörns-jakt i Bagarmossen

Bagisbon Maja Höglund fick höras talas om en Teddybjörns-jakt från vänner i USA och Nya Zeeland och kände att detta kunde bli en Bagis-grej. Nu har flertalet grannar hakat på. Fönster fylls med nallar i Bagarmossen under coronatider. – Hittills har vi hittat 38 stycken nallar, säger hon.

  • Publicerad 05:00, 4 apr 2020

Teddybjörns-jakten från USA och Nya Zeeland har inspirerat Bagisbon Maja Höglund att starta en sådan jakt i Bagarmossen för att skapa en mening under promenaden. Hon vill att det ska ge något positivt under de rådande omständigheterna med coronaviruset och alla rekommendationer.

Jakten innebär att man under coronakrisen ska kunna komma ut på en promenad och samtidigt göra något roligt utav den. Nallar ska då placeras vid ett fönster och syftet är att leta efter dessa och sedan räkna de för att se hur många man lyckats hitta. Något som går att göra flera gånger och se hur många nallar man totalt kommer upp i.

I ett Facebook-inlägg skriver Maja Höglund:

”Så alla Bagisbor, sätt en Teddybjörn eller annat gosedjur i ett fönster så den syns från gatan eller placera den på ett balkongräcke. Så kan den som är ute på promenad kombinera motion med att leta efter teddybjörnar. Och räkna hur många en kan hitta 😊 Är ni på? 🐻🧸🎉”.

I onsdags var hon på promenad med sina två barn och letade efter nallar, totalt hittade de 16 stycken innan sonen Albert ville hitta på något annat.

Maja Höglund på nallejakt under torsdagen tillsammans med barnen Albert 6 år och Inez 2 år.

”De ska till och med ha delat mitt inlägg i Nyköping”

När Maja Höglund fick höra om jakten av sina vänner tänkte hon att det var något som skulle kunna gå hem i Bagarmossen och bestämde sig därför för att skriva ett inlägg om det på Facebook.

– Mycket riktigt så stämde det. Det är jättemånga som har kommenterat och lagt upp bilder på att de satt upp nallar i fönstret, säger hon.

Hon hade inte förväntat sig att så många skulle haka på så snabbt, men blev glatt överraskad och menar att det bara bekräftas hennes tankar om att folk i Bagis är peppade på roliga idéer.

Sonen Albert så verkligen fram emot att gå ut på den första teddybjörns-jakten i onsdags.

– Jag delade i Bagis-gruppen och på min Facebook profil så att även andra skulle kunna ta del av det och folk delade vidare. Jag fick höra av en kompis att de till och med ska ha delat mitt inlägg i Nyköping. Min syster i Huddinge sa också att hon sett nallar och en annan kompis i Haninge. Det spreds väldigt fort.

Maja Höglund vet inte om hon var först med idén här i Sverige, men upplever att det kanske var hon som fick spridning på saken i Stockholm och framförallt Bagarmossen.

– Det känns jättekul, det är en så himla simpel men jättegullig idé. Jag tänker att det här inte bara behöver vara för barn utan för alla, ung som gammal. Det finns en symbolik i det hela, det ger en ”en för alla, alla för en”-känsla, vi sitter alla i samma båt under coronaviruset. Det här känns positivt och som ett tecken på att vi ser varandra i det här jobbiga.

Tycker att idéen är underbar

Flera grannar i Bagarmossen var snabba med att placera en nalle vid sitter fönster.

Bagisbon Pamela Jedefeldt var en av de och tycker att idén är underbar.

– Vi behöver hjälpas åt att hitta ljusglimtar i dessa tider, säger hon.

Nallen Björne som är närmare 50 år älskar uppmärksamheten. Det verkar även katten Kitty! Foto: Pamela Jedefeldt

Nallen Björne som är närmare 50 år älskar uppmärksamheten. Det verkar även katten Kitty!

Bagisbon Frida Östh är ytterligare en granne som hakat på för att bidra till Teddybjörns-jakten.

– Nu när många har det svårt så tycker jag att allt som kan lyfta humöret för barn och vuxna är värt att uppmuntra, säger hon.

”Jag satte upp gosedjuret för att jag tyckte att det var en kul idé”. Foto: Frida Östh

”Jag satte upp gosedjuret för att jag tyckte att det var en kul idé”.

Bagisbon Petra Öström har också sett till att placera en nalle vid fönstret.

– Både barn och vuxna behöver komma ut och det blir lättare om man har ett uppdrag tror jag. Nallarna i fönstren visar att vi är många som tänker på vandra och försöker hjälpa till, säger hon.

”Tyckte att det var en kul idé nu när så många är hemma”. Foto: Petra Öström