Fixar. Elin Vikberg är med och arrangerar promenadloppisen. Foto: Arkivfoto: Thomas Krebs & Privat

Hon fixar promenadloppis i Hägersten-Älvsjö

När pandemin stoppar de vanliga marknaderna poppar det istället upp promenadloppisar. Nästa helg är det dags i Hägersten, Solberga och Älvsjö.

  • Publicerad 16:23, 3 sep 2020

Hallå där solbergabon Elin Vikberg som fixar promenadloppis nästa helg, varför fixar du en promenadloppis?

– Jag hade tänkt ordna en stor loppis i våras på Kristalltorget men det gick inte på grund av coronan. Sen trodde jag att loppisarna skulle komma igång igen under sommaren men så har det inte blivit. Istället har promenadloppisar poppat upp. Jag har själv varit på två i Huddinge och i Stuvsta och tänkte det behövs en här omkring också.

Varför tror du det här konceptet blivit lite av en trend?

– För att det är sån brist på loppisar! Det kliar i folk och i mig med. Samtidigt är det här ett säkert sätt att fynda. Det blir ingen trängsel utan alla går sin egen slinga och går om varandra.

Ja, hur funkar det?

– Jag har gjort ett evenemang på Facebook där en karta finns. Vill man sälja hör man av sig till mig, så hamnar man på den. Sen säljer man sina grejer på sin innergård eller på uppfarten till sitt hus. Alla som vill får vara med. På ett par dagar har 70 hushåll som anmält sig.

Promenera mellan gårdsloppisar

När: Söndag 13 september, klockan 10-15.

Hur: Kolla eventet “Promenadloppis Solberga/Älvsjö/Hägersten” på Facebook. Där finns en karta över alla som säljer. Här kan du också anmäla att du vill vara med och sälja.