Djurvän. Angelica Hultberg vill att fåglarna ska få behålla sina fjädrar. Foto: Håkan Ekenberg

Hon fixar djurvänligt påskalternativ

Som "knalle" är hon van vid ett kringflackande liv. Men under pandemin har även Angelica Hultberg tvingats arbeta hemifrån. Och under påsken har hon extra mycket att göra.

  • Publicerad 11:04, 25 mar 2021

Trasseldraken startade 2010 och säljer tillbehör till stickning och virkning, hantverk och fårskinnsprodukter. Bakom namnet återfinns Angelica Hultberg som driver verksamheten från hemmet i Tungelsta. Men normalt är hon van vid ett liv i rörelse, ett "knalleliv", där hon reser mellan marknader och säljer sina produkter.

– Min mor började som knalle när jag var tonåring och så snart jag var gammal nog, 19 år, att starta eget drog jag i gång. Det är en viss frihet att vara sin egen, samtidigt som det är mycket arbete. Men det är värt det, säger hon.

Påsken är högsäsong

Pandemin och de efterföljande restriktionerna satte dock stopp för marknaderna och i stället har hon fått ägna mer tid åt att posta paket. Folk i hela landet beställer hennes varor och nu när det närmar sig påsk har företaget gått in i en riktig högsäsong.

–  För tre år sedan började vi med ulltussar och det blev snabbt väldigt populärt till påskriset. Det är ett bra alternativ eftersom de traditionella fjädrarna rycks från levande fåglar, vilket är djurplågeri. Det har blivit större med ulltussar för varje år, berättar hon.

De populära tussarna skapas av ull som först färgas och sedan kardas i lagom stora delar innan de stoppas ner i påsar och skickas till köparen. Men för den som bor i Haninge går det också bra att skicka ett mejl och hämta upp varorna på plats i Tungelsta.

– För att kunna hålla avstånd bokar vi en kund i taget, säger Angelica Hultberg.