Elin Pira bokade en lägenhet av Well fastigheter i Urban park för att kunna flytta till Stockholm från Västerås där hon bor i dag. Foto: Mitt i

Hon bokade lägenhet för 20 000 – men företaget saknar bygglov

Elin Pira är en av dem som köpt en bokning för 20 000 kronor av Well fastigheter. Hon planerade att flytta till Stockholm 2022 när bygget skulle stå klart. Men än finns inga planer för lägenheterna berättar kommunen.

  • Publicerad 11:53, 1 nov 2019

I början av året såg Elin Pira annonserna för Urban park. Lyxiga nybyggda lägenheter till ett väldigt lågt pris lockade henne.

Företag säljer lägenhetsbokningar för miljoner – utan bygglov

Well fastigheter har sålt 900 förhandsbokningar till projektet.

Närheten till Stockholm

– De var så billiga. Hyran var väl inte jättebilligt, men det var något om att de skulle sänka hyran senare när det hade gått några år. Man får inte en sådan lägenhet nära Stockholm så centralt för det priset, säger Elin Pira.

Suget att flytta till Stockholm fick henne att boka en lägenhet. Hon betalade 20 000 kronor till Well fastigheter och tänkte att flytten till huvudstaden skulle bli av.

Jag har sparat pengar och planerat

Elin Pira

– Jag har sparat pengar och planerat inför att jag skulle köpa lägenheten.

Men en inflyttning 2022 som Elin Pira planerat för verkar högst orimlig. Det finns inget detaljplanarbete för området där lyxlägenheterna ska ligga. En sådan process kan ta tid berättar kommunen.

Kommunen: Vi har inget samarbete med Well fastigheter

På tomten ligger i dag en lagerlokal och företaget som hyr har inte hört något om en eventuell flytt.

Det är surt och tråkigt att höra.

Elin Pira

– Det är surt och tråkigt att höra. Jag har ändå varit taggad på att flytta in där och förväntat mig att flytta till Stockholm det året. Allt kan ju hända, men det är surt att man har betalat och att det kanske inte blir något.

Well fastigheters vd Christofer Carlsson menar dock att planerna går som de ska. Han räknar med att lägenheterna ska stå klara 2022 och han ”gratulerar” de som har köpt förhandsbokningar.

Fastighetsbolagets vd om lyxbygget: ”Jag ser ingen risk”