”Hon betydde mer än vad jag kan sätta ord på”

Socialdemokraterna i Stockholm sörjer Lisbet Palmes bortgång. – Hon betydde mer än vad jag kan sätta ord på, säger tidigare finansborgarrådet Karin Wanngård (S) som var granne med Lisbet Palme i Vällingby.

  • Publicerad 15:13, 18 okt 2018

På torsdagen kom beskedet att Lisbet Palme avlidit 87 år gammal. Hon hyllas nu av partikamraterna för sitt långa engagemang.

– Hon har haft en jättestor betydelse. Framför allt i frågor om barn och unga, som förskolans vikt för att kvinnor skulle kunna vara ute i arbetslivet och det pedagogiska innehållet i förskolan, säger Karin Wanngård.

Bodde granne med Lisbet

Karin Wanngård uttrycker också att Lisbet Palme hade en stor betydelse för henne personligen.

– Jag minns första kvinnoklubbsmötet jag var på i Vällingby där hon var medlem. Jag minns också en lunch vi hade i stadshuset i samband med Olof Palmes minnesfond där det verkligen märktes vilket stort engagemang hon hade i de internationella frågorna.

Lisbet och Olof Palme utanför sitt radhus i Vällingby. Foto: Lennart Nilsson, Expressen/Wikimedia commons

Karin Wanngård bor i samma kvarter i Vällingby som Lisbet Palme gjorde fram till sin död.

– Vi stötte ihop med varandra som man gör med alla grannar vilket alltid var väldigt trevligt. Hon var alltid positiv och glad.

– Alla mina tankar går till hennes familj och nära vänner. Det socialdemokratiska partiet sörjer en fantastisk kämpe som haft en enorm betydelse.