Efter 34 år lämnade Peter Enell Norrmalmspolisen i fredags då han gick i pension. Hans efterträdare i rollen som kommunpolis på Kungsholmen blir Gisella Bjurhäll som redan installerat sig på posten. Hon har jobbat som polis i fem år och främst med brottsförebyggande arbete inom krogmiljön i City.

Nu väntar alltså Kungsholmen.

Sedan tidigare är medborgarlöftena klara för hela Norrmalmspolisen. Men sedan finns även samverkansavtal mellan staden och polisen kring prioriterade områden.

https://www.mitti.se/nyheter/polisen-lovar-snabbare-insatser-pa-kungsholmen/repubc!XOIiaR60LlDCOOtAjjdSMw/

Det handlar om park- gatumiljö, missbruksproblematik, äldrebrott, unga som riskerar att hamna snett och våld i nära relation, där polisen ska jobba nära staden och stadsdelen, enligt henne..

– Vi deltar i trygghetsrådet, samarbetar kring vilka förbättringar man kan göra i stadsbilden, deltar i samverkansforum med äldreboenden och ska jobba bättre med att utbyta information med fältare och socialtjänst kring ungdomar som är på väg åt fel håll, säger hon.

Prioriterade platser som Hornsbergs strand och att visa närvaro i hela stadsdelen är fortsatt på den lokala agendan.

– Vi ska vara ute mer operativt än vad vi kanske har varit. Vi eftersträvar en lokal närvaro i form av områdespoliser, det är prioriterat, säger Gisella.

Hennes polisbakgrund inom krogarbetet kan också komma att bli en del av arbetet, även om att uppfylla både medborgarlöften och samverkansavtal är stora uppgifter, enligt henne.

– Jag har ju jobbat med brottsförebyggande arbete i krogmiljö och den kunskapen ska jag ta med mig. Det finns ju många uteställen på Kungsholmen. Den biten kommer jag inte kunna släppa såklart, säger hon.