Patricia Zuniga är årets Upplands-Brokonstnär. Foto: Läsarbild Anna Sjunnesson

Hon är bästa konstnären i Upplands-Bro 2019

Stort grattis Patricia Zuniga som under onsdagkvällen utnämndes till årets Upplands-Brokonstnär 2019. Patricia är en av alla konstnärer som deltar vid vårsalongen på kulturhuset i Kungsängen.

  • Publicerad 16:55, 25 apr 2019

I vanlig ordning röstar besökarna fram sin favorit och den som får flest röster tilldelas den ärofyllda titeln.

Under pompa och ståt stod det på onsdagen klart att det är Patricia Zuniga som kan titulera sig årets Upplands-Brokonstnär 2019. Vid en ceremoni på konsthallen i Kungsängen, där vårsalongen visas till och med söndag meddelades vinnaren.

Precis som tidigare år så är det vårsalongens besökare som får rösta på vilket verk det gillar mest och den som får flest röster tilldelas den ärofyllda titeln och en alldeles egen utställning på konsthallen.

På plats fanns kultur- och fritidsnämndens ordförande Mattias Peterson för att avslöja vinnaren och från förra årets vinnare Lars Eriksson fick Patricia Zuniga ta emot det eftertraktade diplomet.

Patricia fick flest röster och vann med sin målning ”Busco una salida”.

Grattis Patricia, hur har du firat sedan igår?

– Jag har faktiskt inte firat överhuvudtaget, men jag fikade med min bästa vän som kom med blommor, säger Patricia Zuniga.

Varför tror du att du vann?

– Jag tror det beror på att det är mycket passion i mina tavlor. Jag målar det jag känner och det är väldigt mycket mina känslor.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna för jag har faktiskt bara målat i ett och ett halvt år. Så när de ringde igår och berättade så skrek jag rakt ut i telefonen, säger en märkbart rörd Patricia.

Till hösten blir det alltså utställning och där är redan idéarbetet igång.

– Besökarna kan förvänta sig att se mer av mina tavlor och mycket känslor. Jag vill att de som kommer ska låta sin fantasi flöda och därför kommer jag inte att döpa mina alster.

Varför inga namn?

– För jag vill att konsten ska komma till den som tittar och om jag sätter ett namn så tänker jag att det begränsar den möjligheten.

Trerummare helt utbrunnen på Rosgården i Bålsta

Under måndagskvällen brann det i en lägenhet i Bålsta. Då räddningstjänsten kom till platsen slog redan lågor ut ur fönstret. – Jag och räddningstjänsten i Bålsta var först på plats, då var det en...tisdag 24/5 16:39

Årets novelltävling börjar med en workshop

Barn och unga kan vara med Nu finns det chans för alla barn och unga i Upplands-Bro att ta del i bibliotekets årliga novelltävling. Det hela börjar med en workshop på kulturhuset i Kungsängen den 25 maj.tisdag 24/5 14:07