Politiker. Moderaternas kommunfullmäktigegrupp. Foto: Marie-Therese Karlberg

Holst kandiderar till ordförande igen

Moderaternas lista för valet 2022 är klar. Högst upp på listan står den nuvarande ordföranden i kommunstyrelsen, Olov Holst.

  • Publicerad 21:47, 19 jan 2022

Mycket bra har gjorts och Sigtuna är på rätt väg, men en hel del återstår innan vi blir nöjda.

Under onsdagen blev valsedeln för Moderaterna i Sigtuna kommun i valet klar. Där står återigen den nuvarande ordföranden för kommunstyrelsen, Olov Holst som första namn. Därefter följer Josefin Brodd, Mattias Askerson, Anna Malm Kelfve och Mats Weibull. Samtliga ordföranden för olika nämnder i kommunen.

– Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val. Laguppställningen är stark och har en bra mix av såväl ”gamla rävar” som helt nya talanger, säger Olov Holst, gruppledare för Moderaterna i ett pressmeddelande.

60 namn på listan

Valsedeln som nomineringskommittén hade föreslagit består av 60 namn och fastställdes av en enhällig nomineringsstämma under ledning av en extern ordförande, Christine Hanefalk (M) från Upplands Väsby.

Moderaterna i Sigtuna kommun meddelar att de kandidater som inte redan gått en kandidatutbildning nu ska göra det. Detta för att vara förberedda för arbetet i både valrörelsen och i den kommande mandatperioden.

Olov Holst är nöjd med vallistan och tror att Moderaterna sitter kvar vid makten även efter valet.

– Den gemensamma nämnaren för kandidaterna är att man brinner för Sigtuna kommun och vill fortsätta det förändringsarbete som inletts under nuvarande mandatperiod. Mycket bra har gjorts och Sigtuna är på rätt väg, men en hel del återstår innan vi blir nöjda. Med alla de här kompetenta och engagerade personerna i laget kommer vi att lyckas, avslutar Olov Holst.

De tio översta namnen på listan

1. Olov Holst
2. Josefin Brodd
3. Mattias Askerson
4. Anna Malm Kelfve
5. Mats Weibull
6. Karolina Holst
7. Erik Langby
8. Gunilla Holmgren
9. Johan Henriksson
10. Kjell Holmgren

Få förskolelärare har examen

Nyheter För få utbildade förskollärare. Svårt att följa läroplanen. För mycket administration och kringarbete. Ny rapport från Lärarförbundet visar på stora problem i förskolan.onsdag 18/5 13:41

Brobygget tar plats på Valsta torg

Nyheter Folkliv. Ska bidra till ökad trygghet och delaktighet i området Under helgerna kan man prova på gratis sport- och fritidsaktiviteter utomhus på Valsta torg. Utrustning lånas hos Fritidsbanken och Brobyggets ledare hjälper till på plats.tisdag 17/5 16:50

Skottlossning mot bil i Valsta

Nyheter Flera personer i bilen men ingen blev skadad Under torsdagskvällen besköts en bil i Valsta. Flera personer fanns i bilen men ingen blev skadad.fredag 13/5 11:30

Attendo-chefer åtalas – ville straffa visselblåsare

Nyheter Anställd fick varning för larm om brister i covidvård av äldre. Tre ledande personer på omsorgsbolaget Attendo åtalas för brott mot lagen om meddelarskydd. Detta sedan en anställd straffats för att hon avslöjat brister i covidvården på ett äldreboende.fredag 6/5 13:50