Politiker. Moderaternas kommunfullmäktigegrupp. Foto: Marie-Therese Karlberg

Holst kandiderar till ordförande igen

Moderaternas lista för valet 2022 är klar. Högst upp på listan står den nuvarande ordföranden i kommunstyrelsen, Olov Holst.

  • Publicerad 21:47, 19 jan 2022

Mycket bra har gjorts och Sigtuna är på rätt väg, men en hel del återstår innan vi blir nöjda.

Under onsdagen blev valsedeln för Moderaterna i Sigtuna kommun i valet klar. Där står återigen den nuvarande ordföranden för kommunstyrelsen, Olov Holst som första namn. Därefter följer Josefin Brodd, Mattias Askerson, Anna Malm Kelfve och Mats Weibull. Samtliga ordföranden för olika nämnder i kommunen.

– Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val. Laguppställningen är stark och har en bra mix av såväl ”gamla rävar” som helt nya talanger, säger Olov Holst, gruppledare för Moderaterna i ett pressmeddelande.

60 namn på listan

Valsedeln som nomineringskommittén hade föreslagit består av 60 namn och fastställdes av en enhällig nomineringsstämma under ledning av en extern ordförande, Christine Hanefalk (M) från Upplands Väsby.

Moderaterna i Sigtuna kommun meddelar att de kandidater som inte redan gått en kandidatutbildning nu ska göra det. Detta för att vara förberedda för arbetet i både valrörelsen och i den kommande mandatperioden.

Olov Holst är nöjd med vallistan och tror att Moderaterna sitter kvar vid makten även efter valet.

– Den gemensamma nämnaren för kandidaterna är att man brinner för Sigtuna kommun och vill fortsätta det förändringsarbete som inletts under nuvarande mandatperiod. Mycket bra har gjorts och Sigtuna är på rätt väg, men en hel del återstår innan vi blir nöjda. Med alla de här kompetenta och engagerade personerna i laget kommer vi att lyckas, avslutar Olov Holst.

De tio översta namnen på listan

1. Olov Holst
2. Josefin Brodd
3. Mattias Askerson
4. Anna Malm Kelfve
5. Mats Weibull
6. Karolina Holst
7. Erik Langby
8. Gunilla Holmgren
9. Johan Henriksson
10. Kjell Holmgren

Brand i vedpanna i Odensala

Nyheter Ingen person kom till skada under branden Det brann i en vedpanna under söndagskvällen. Ingen person kom till skada och det var inte risk för någon spridning av branden som ägde rum i Odensala.måndag 27/6 10:57

Ny lågprisparkering öppnar vid Arlanda

Nyheter Parkeringsplatsernas Ryan Air En ny långtidsparkering har öppnat vid Arlanda. Det som sticker ut är priset.söndag 26/6 16:08

Avrådan från att elda i hela Stockholms län

Nyheter Stor brandfara i värmen Lagom till midsommar avråder Storstockholms brandförsvar från eldning i hela länet. Orsaken är förstås det varma och torra vädret.torsdag 23/6 15:06

Kom ihåg att trycka på gröna knappen

Nyheter Pendeltågens dörrar öppnas inte automatiskt under sommaren Nu under sommaren, fram till och med 9 september, öppnas inte dörrarna på pendeltågen automatiskt så du måste du trycka på knappen om du vill klara av eller på.torsdag 23/6 13:19