Nickolas Dyrwoold med gitarren, ihop med Hökis visrums ordförande Lennart Johansson. Foto: Läsarbild Privat

Hökis visrum fixar knytkalas på julafton

Julafton kan var tuff, för den som är ensam eller inte har någonstans att fira. Därför ordnar Hökis visrum knytkalas den 24 december.

  • Publicerad 10:42, 18 dec 2017

Soppan kommer att vara varm och fikat stå framdukat. Men gästerna får också gärna ta med sig egna bidrag till julbordet i Hökis visrum i Hökarängen. Klockan 14 öppnar dörrarna. Sedan blir det mat, musik och samkväm i fyra timmar.

– Jag har själv suttit ensam på julafton och vet att det inte är så kul. Då bodde jag i Göteborg och läste om en kille som ordnade öppet hus på julafton där. Jag kom att tänka på det inför årets jul och fick idén om att buda in till Hökis visrum, säger Nickolas Dyrwoold, initiativtagare och medlem i Hökis visrum.

Gästerna får ställa vad de vill på julbordet, utom alkohol och droger. Dessutom går det bra att ta med sig ett instrument – alla som vill får bidra med sång och musik.

– Jag tycker själv om att spela och sjunga, och tror säkert att det finns fler. Vi har en gitarr som man kan använda, säger Nickolas Dyrwoold, som berättar att visrummets öppna scen på onsdagar numera är välbesökt.

Någon föranmälan till julfirandet krävs inte, det är bara att komma till visrummet, på Hökarängsplan 3. Den som vill får gärna vara volontär.